- Advertentie -
Home Regio Noord-Holland Nieuwe expositie in provinciehuis: COUNTERPART

Nieuwe expositie in provinciehuis: COUNTERPART

Provincie op bezoek III: Zuid-Holland

0

De nieuwe Dreefexpositie COUNTERPART belicht dit keer actuele kunst van zeven Zuid-Hollandse kunstenaars: Lily de Bont, Maurice Braspenning, Joncquil, Inge Reisberman, Simon Schrikker, Rik Smits en Renie Spoelstra. De expositie is vanaf 2 juli te zien in het provinciehuis te Haarlem.

De expositie is de derde aflevering van de in 2017 gestarte serie ‘Provincie op bezoek’. In 2017 was werk van Limburgse kunstenaars te zien en in 2018 dat van Groningse kunstenaars. 2019 en 2020 konden de exposities in deze serie niet doorgaan vanwege de coronapandemie. Dit jaar is gekozen voor de provincie Zuid-Holland. De titel Counterpart (Tegenhanger) verwijst naar het historisch gegeven dat Noord- en Zuid-Holland ooit één geheel vormden.[i]

De kunstenaars laten in vaak monumentale schilderijen, tekeningen, installaties, objecten en videowerken hun visie op de werkelijkheid zien of een verwerking daarvan. Conceptueel, geabstraheerd, realistisch, veelkleurig, zwartwit, vanuit vormonderzoek of procesmatig. De werken vormen een uiteenlopende afspiegeling van wat Zuid-Holland te bieden heeft aan beeldende kunst.

De expositie is vanaf 2 juli te bezichtigen van 9.00 uur tot 17.00 uur in het provinciehuis (Paviljoen Welgelegen), Dreef 3, Haarlem. De expositie duurt tot 1 oktober, de toegang is gratis.

Dreefexposities
In de reeks ‘Dreefexposities’ wordt onder andere aandacht besteed aan werk van Noord-Hollandse kunstenaars en de kunstcollectie van de provincie Noord-Holland. Bovendien is er jaarlijks een expositie te zien in het kader van de nieuwe serie ‘Provincie op bezoek’. In het provinciehuis is ook doorlopend een expositie te zien over de geschiedenis van het gebouw.

 

 

 

Mobiele versie afsluiten