- Advertentie -
Home Top Georganiseerde audio-rondwandelingen langs de verhalen van kwetsbare Haarlemmers

Georganiseerde audio-rondwandelingen langs de verhalen van kwetsbare Haarlemmers

Vrijwilligers van Stem in de Stad vertellen over hun bijzondere werk

0
Burgemeester Jos Wienen scant QR code.
Fotografie: Joost Keet.

Vanaf 14 juli is het mogelijk om met een vrijwilliger van Stem in de Stad een georganiseerde rondwandeling te maken langs een aantal speciale stoeptegels in Haarlem. Deelnemers aan de wandeling kunnen dankzij een speciale QR-code op de tegel en hun mobiel luisteren naar verhalen van Haarlemmers die nodige tegenslagen hebben meegemaakt. De stoeptegels staan symbool voor plekken waar deze Haarlemmers bijzondere herinneringen aan hebben. Dankzij Stem in de Stad hebben zij hun leven weer op de rit gekregen.

De vrijwilligers van Stem in de Stad vertellen tijdens deze audioroute over hun werk, de bijzondere gasten van Stem in de Stad en de actuele stand van zaken betreffende opvang en noodopvang voor de meest kwetsbare Haarlemmers. De rondwandeling wordt afgesloten met een kop koffie in het aanloopcentrum van Stem in de Stad op de Nieuwe Groenmarkt.

Opbrengst gaat naar o.a. naar maaltijden
De rondwandelingen (max 10 personen per keer) zijn op de woensdag, vrijdag en zaterdag om 14.00. De kosten voor rondwandelingen bedragen € 9,50 per deelnemer. De rondwandeling duurt circa één uur. Met de opbrengsten financiert Stem in de Stad onder andere de lunchpakketten en warme maaltijden voor daklozen. Voor reserveringen en andere informatie, zie www.stemindestad.nl/.

Audioroute nu al groot succes
Vanaf 24 april was het al mogelijk om op individuele basis de audioroute te bewandelen, de route is zeer succesvol en trekt circa 1.000 bezoekers per maand. Met de georganiseerde rondwandelingen wil Stem in de Stad meer aandacht en inkomsten genereren voor Haarlemmers die niet altijd gezien en gehoord worden.

Kwetsbare Haarlemmers vertellen hun verhaal
De verhalen tijdens de audioroute laten horen hoe de kwetsbare Haarlemmers aan de zelfkant van het leven raakten. Natasja en Tymon vertellen dat zij vanwege financiële problemen negen maanden in hun auto sliepen op het parkeerterrein van het winkelcentrum Westergracht en een vrouw, gevlucht uit Burundi, werd door haar ‘’bevrijders’’ gedwongen om in de prostitutie te werken. Een beroepsmilitair kreeg PTSS na een missie en vond een schuilplaats onder de Amsterdamse Poort. Een ander verhaal gaat over een man die zijn vrouw verloor en dakloos werd en alcoholist. Alle vertellers vonden hun weg naar Stem in de Stad en dankzij de hulp van de medewerkers en de vrijwilligers konden velen weer hun leven op de rit krijgen.

Stem in de Stad: gastvrije en veilige ontmoetingsplek
De oecumenische stichting Stem in de Stad is opgericht door de bevlogen dominee Jurjen Beumer, hij

Stem in de Stad is al meer dan 25 jaar een gastvrije ontmoetingsplek in het hart van de stad die het christelijk oecumenische denken als bron hanteert. Stem in de Stad voert wekelijks met twaalf medewerkers en 200 vrijwilligers een groot aantal projecten uit, variërend van begeleiding van mensen in psychische nood en hulp voor verslaafden en asielzoekers op hun tocht naar hun nieuwe bestaan. Jaarlijks vinden meer dan 1.000 Haarlemmers de weg naar Stem in de Stad.

 

 

 

Mobiele versie afsluiten