- Advertentie -
Home Top Halve van Haarlem gaat niet door vanwege coronamaatregelen

Halve van Haarlem gaat niet door vanwege coronamaatregelen

0
Fotografie: Renata Jansen.

SportSupport heeft afgelopen weekend het besluit moeten nemen om de Teva Halve van Haarlem Run gepland op zondag 26 september te annuleren. De nieuwe en verlengde landelijke corona maatregelen van vrijdag 13 augustus bevatten voor de organisator te veel onzekerheden en daarmee risico’s.

 

Milanne Teunissen van organisator SportSupport heeft met pijn in het hart het besluit moeten nemen: “We mogen maar 750 hardlopers laten meedoen terwijl zich bij voorinschrijving al meer dan 800 liefhebbers hebben aangemeld. Het is nog te onzeker of dat er na 20 september meer mogen zijn. Wij moeten zekerheid hebben over meer deelnemers dan 750 want anders is het voor ons qua inkomsten niet rendabel om het te organiseren. Daarnaast kunnen wij onmogelijk alle toeschouwers managen op anderhalve meter afstand van elkaar in het gebied tussen de Grote Markt en Zandvoort. Mensen lopen rond bij het parcours en kiezen zelf leuke plekken uit om te gaan kijken. Het is daarnaast te onduidelijk en onzeker of en hoe de maatregelen na 20 september eventueel versoepeld zullen worden. Wij kunnen daar niet op wachten, onze organisatie moet nu volop aan de gang.

De Teva Halve van Haarlem Run wordt weer in 2022 georganiseerd. Gelukkig laten de maatregelen het wel toe om kleinschalige maar prachtig wandelevenement te organiseren op zaterdag 25 september aanstaande: De Teva Halve van Haarlem Walk. Er kan gekozen worden tussen de verschillende afstanden: 8, 12, 21 of 30 km. Kijk op www.halvevanhaarlem.nl voor meer informatie.


 

 

Mobiele versie afsluiten