Haarlem organiseert op 4 september een buurtactie om zoveel mogelijk tegels te wippen als onderdeel het NK Tegelwippen. Een landelijke wedstrijd tussen verschillende gemeenten met een heel goed doel: meer ruimte voor groen in de stad.

Tegels inleveren
Op zaterdag 4 september kunnen Haarlemmers tussen 10.00 en 16.00 uur hun tegels en overgebleven zand inleveren. Daarvoor krijgen zij een bon voor tuinaarde of plantjes terug (op=op en maximaal 1 bon per persoon). Er zijn verschillende inleverpunten:

  • De Stookkamer (Stephensonstraat 38)/Speeltuinvereniging Jeugdland
  • Badhuis (Leidseplein)
  • Posthuis Buiten (Zaanenpark)
  • Indische Buurttuin (bij Wijkcentrum de Horizon)
  • Max Euweplein (Sportheldenbuurt)

Scoren
Om goed te scoren en hoog in is het belangrijk om de verwijderde tegels te registreren. Dat kan als deelnemers twee foto’s insturen, eentje van voor en eentje van na het tegelwippen. Dat kan op www.nktegelwippen.nl/meedoen

Waarom tegels wippen?
Het klimaat verandert snel. We krijgen steeds vaker te maken met extreme regenbuien. Maar we moeten ons ook voorbereiden op lange periodes van hitte en droogte. Tegels verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het regent. Meer groen gaat dit tegen. Bomen zorgen voor verkoeling tegen hitte. Planten en bloemen trekken vogels, vlinders, bijen, egels en andere dieren aan en vergroten de biodiversiteit. En het ziet er goed uit. Dus: tegel eruit, plantje erin.

 

 

 

- Advertentie -
Vorig artikelHaarlem gaat op groen tijdens HAARLEM CLEAN UP DAY 2021
Volgend artikelConcert Ralph Sordo Choir Josquin – De Notenmeester
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.