Haarlem installeert nieuwe kinderraad en kinderburgemeester

0

Dertien leden van de kinderraad en een verse kinderburgemeester zijn woensdag geïnstalleerd op het stadhuis in Haarlem. De kinderen in de leeftijd tussen de tien en twaalf jaar hebben grootse plannen voor onze provinciestad. Yussef Aypek (11) van basisschool De Brandaris kreeg van collega-burgemeester Jos Wienen het ambtsketen omgehangen.

De Haarlemse kinderraad werd in 2020 in het leven geroepen en voor de zomer nam de eerste kinderraad afscheid. De nieuwe lichting raadsleden uit groep acht van zeven Haarlemse basisscholen staat te trappelen om aan de slag te gaan.

Mensen zeggen vaak dat kinderen de toekomst zijn, maar dat vind ik onzin. Kinderen leven nu al in onze stad en vinden daar nu ook al wat van. We hebben de kinderraad opgericht om deze jonge doelgroep kennis te laten maken met het gemeentebestuur. Hoe werkt het in een raad en wat kun je met elkaar betekenen voor de stad? Ik vind het mooi om te zien dat kinderen dat heel pragmatisch oppakken. Zo zijn er schooltuinen vergroend en is er een poster gemaakt tegen discriminatie. Handen uit de mouwen en gaan,” zegt Jur Botter, wethouder Jeugd.

Kinderraad, gemeente Haarlem. Fotografie: Jur Engelchor.
Kinderraad, gemeente Haarlem. Fotografie: Jur Engelchor.

Een week voor de installatie werd aan de hand van pitches bepaald wie de nieuwe kinderburgemeester is geworden. Ideeën die werden geopperd voor de stad waren onder andere meer speeltuinen, meer bewegen en een groenere stad. Yussef werd gekozen tot nieuwe kinderburgemeester. Zijn boodschap voor de stad is: “We moeten zuiniger zijn op de aarde. Laten we daarom huizen en voertuigen ontwerpen die beter zijn voor het milieu. Ook vaker fietsen en minder autorijden helpt.

 

 

 

- Advertentie -
Vorig artikelKorenlint gaat niet door, Zang en Vriendschap zingt wel door
Volgend artikel8% van de F1 bezoekers maakte gebruik van duurzaam Park & Bike concept van Startup MOBIAN
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.