- Advertentie -
Home Overig nieuws Consument Kerstbomenactie Haarlem

Kerstbomenactie Haarlem

0

De Kerstbomenactie is terug! Dit jaar organiseren gemeente Haarlem en Spaarnelanden weer de kerstbomenactie. Op 29 december 2021, 5 en 12 januari 2022 – tussen 12.30 en 16.00 uur – kunnen kinderen tot en met 15 jaar op diverse locaties in Haarlem oude kerstbomen brengen. Het doel van de actie is zoveel mogelijk te voorkomen dat afgedankte kerstbomen gaan rondslingeren in de stad. Dat zorgt namelijk voor rommel, trekt ander zwerfvuil aan en is brandgevaarlijk. De ingezamelde bomen worden versnipperd en verwerkt tot compost.

50 cent en een lootje
Per ingeleverde boom krijgen de kinderen €0,50 en een lootje waarmee ze kans maken op de Superprijs van €500,-. Deze hoofdprijs is bestemd voor een activiteit met de hele klas of voor een goed doel. Naast de hoofdprijs zijn er ook 100 cadeaubonnen te winnen. De uitslag van de loting is terug te vinden op de website van Spaarnelanden. Kinderen vanaf 16 jaar en volwassenen kunnen ook oude kerstbomen inleveren. Zij doen echter niet mee aan de actie. Alle informatie en de inzamellocaties zijn te vinden op: www.spaarnelanden.nl/kerstbomenactie.

Trekking winnende loten
De trekking van de winnende loten en de Superprijs is op 14 januari 2022. De uitslagen zijn die dag vanaf 13.00 uur te vinden op www.spaarnelanden.nl/kerstbomenactie. De winnaars dienen zich vóór 21 januari 2022 te melden door een foto van het lootje te mailen naar communicatie@spaarnelanden.nl onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer, naam van de school en groep.

Prijsuitreiking
Op woensdag 26 januari 2022 reikt Eva de Raadt, o.a. wethouder van Financiën, Sport en Openbare Ruimte, de Superprijs uit op het stadhuis.

Verzamelen bomen
Verzamelde bomen mogen op last van de brandweer niet in voortuinen of op straat worden opgeslagen tot de inzameldagen. Spaarnelanden is verplicht bomen te verwijderen in voortuinen en op straat in verband met brandgevaar.

 

 

Mobiele versie afsluiten