Sam Geluk uit Haarlem kampioen van Grand Prix van Vaals en Zwolle

0
Winnaar Rocky F1 Sam Geluk © Deni Volkers.
Winnaar Rocky F1 Sam Geluk © Deni Volkers.

Jonge kartcoureurs gingen afgelopen weekend de strijd met elkaar aan tijdens de Grand Prix op het circuit van Outdoor Karting Vaals. Kart Festival (onderdeel van Kart Academy) heeft een volwaardige Formule 1-race nagebootst met vrije training, kwalificatie, rijdersparade en races. De 35 ervaren en onervaren racers deden mee in een eigen kart werden verdeeld in twee categorieën.

In de categorie Rocky F1 behaalde Sam Geluk uit Haarlem de eerste plaats. In de categorie Rocky F2 wist Cesc Pieterse uit Rotterdam de meeste punten te behalen. Sam Geluk deed in de categorie Rocky F1 zelfs mee aan zowel de Grand Prix van Vaals als Zwolle die op zaterdag 5 maart plaatsvond en werd uitgeroepen tot kampioen. Bij de categorie Rocky F2 werden Cesc Pieterse en Mika Dillisse uitgeroepen tot gedeelde kampioenen.

Daarnaast waren er diverse activiteiten voor jong en oud uit de omgeving. Zo konden kinderen vanaf 7 jaar meedoen aan kartlessen onder leiding van diverse wereld- en Nederlands kampioenen. Middels deze lessen hebben liefhebbers kennisgemaakt met de kartsport en hun eerste meters gemaakt op de racebaan in Vaals. Tevens kwam de Histokart Club Nederland weer bijeen en reden zij na ruim 25 jaar weer een race op de baan in Vaals in hun historische karts. Voor meer informatie zie: www.kartfestival.nl.

History meets the future
De Grand Prix in Vaals had als thema ‘History meets the Future’, karten is tenslotte voor alle leeftijden. Arthur Dontje, eigenaar ID Engines en oprichter Kart Academy, was dan ook blij verrast om zo veel jonge en oude kartliefhebbers samen te zien. Dontje blikt terug op een geslaagde editie van de Grand Prix van Vaals: “Je kan zien dat iedereen weer massaal de kartkriebels te pakken heeft gekregen nadat afgelopen weekend het Formule 1-seizoen weer is gestart. Alle Formule 1-helden zijn namelijk ook ooit in een kart hun carrière gestart. Het doet mij goed om te zien dat er veel nieuwe talenten staan te popelen om zich te ontwikkelen tot coureurs. Met veel plezier hebben de kinderen kunnen racen door Nederland, België en Duitsland en dat op één baan. Mede voor deze coureurs in spé hebben wij de Kart Academy opgericht. We willen iedereen de mogelijkheid bieden om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de kartsport. Volgens mij is dat dit weekend weer goed gelukt!’’

Overzicht racewinnaars Grand Prix Vaals per categorie

Rocky F1
1. Sam Geluk
2. Henri Haaf
3. Hylke van Dellen

Rocky F2
1. Cesc Pieterse
2. Mika Dillisse
3. Xavi Radecke

Kampioenen van Grand Prix van Vaals en Zwolle
Rocky F1: Sam Geluk
Rocky F2: Cesc Pieterse én Mika Dillisse (gedeelde 1e plaats)

Over Kart Academy
Kart Academy is het grootste 4-takt kartteam van Nederland, geleidt door voormalig wereldkampioen Ricardo Romkema en Mercedes AMG coureur Indy Dontje. Kart Academy biedt een ladder die begint bij de basis en eindigt bij het officiële NK en heeft als doel de kartsport zo toegankelijk mogelijk te maken. Dit doet de Kart Academy binnen de klasses; ID Parolin Rocky, ID Engines Junior, ID Engines Senior en ID Engines Shifter. Voor meer informatie zie: www.kart-academy.nl.

 

 

 

 

- Advertentie -