Theater aan de Toog in de Zijlstraat

Hit centraal in act op festival

0

Theater aan de Toog, het theaterfestival in vier cafés en een bottleshop in de Zijlstraat is op 26 mei (Hemelvaartsdag) de perfecte plek om met de familie heen te gaan. Vijf verschillende voorstellingen zorgt dat er voor ieder wat wils is. Van Zang, theater tot stand-up comedy in de leukste locaties van de straat. Zo sjouw je van kroegie naar kroegie.

Een liedje vanachter de bar, of een gesprek afluisteren aan de bar, een toevallige ontmoeting of opzet? Alles is mogelijk tijdens de tweede editie van Theater aan de Toog. Vijf deelnemende groepen worden uitgedaagd om de locatie bij het stuk te betrekken, of juist de grens op te zoeken van de rol en de functie van het café. “En het leuke is, je staat er als publiek middenin. Er is geen podium, verlichting of gordijn. Zodra een stuk begint, elk heel uur vanaf 13.00 uur, wordt het publiek op het verkeerde been gezet,” meldt Hans Goes, een van de organisatoren van het festival. Het gratis festival wordt geproduceerd door Goes, Sigrit de Jongh en Theo van Hoesel.

Meer locaties en podiumkunstenaars
Dit jaar maakt het festival een bescheiden groei mee. Vorige keer waren er vier locaties; de cafés Wapen van Bloemendaal, De Zwaan, De Flapcan en Uiltje Bar. De Uiltje Bottleshop X Moyee is er als locatie bijgekomen. En dus ook een extra act in de vorm van stand-up comedian Fons Haver. En er is deze keer veel muziek. “Dus er kan veel meegezongen worden. Het lijkt wel of het afgesproken is,” lacht Goes.

Regent zonnestralen
Theatergroep Eglentier speelt het stuk ‘Herman’ in het Wapen van Bloemendaal. Wat doet Herman als hij onverwacht voor de keuze staat? Doorgaan met zijn huidige leven of de kans grijpen en helemaal opnieuw beginnen? De grote hit ‘Het regent zonnestralen’ van Acda & De Munnik is als inspiratiebron genomen en giet deze voorstelling in een muzikale en komische vorm.

De andere groepen zijn De Doorstapper, Project Fors, stand-up comedian Fons Haver en Tobasko. Theater aan de Toog is op 26 mei (Hemelvaartsdag). De voorstellingen starten elk heel uur vanaf 13.00 tot 17.00 uur en zijn gratis te bezoeken, maar neem wel cashgeld mee voor een donatie in de pet van de acteurs na afloop van hun stuk. Meer informatie: www.theateraandetoog.nl.