- Advertentie -
Home Overig nieuws Boeken Oekraïne-benefiet met Fleur de Weerd

Oekraïne-benefiet met Fleur de Weerd

WOENSDAG 29 JUNI 2022

0

Op 29 juni om 19.30u vindt in Kennemer Boekhandel een speciale Oekraïne-avond plaats. Bijzondere gast is schrijver en journalist Fleur de Weerd, zij zal worden geïnterviewd door boekverkoper en antropoloog Franka Wijers. Met dit evenement probeert Kennemer Boekhandel een positieve bijdrage te leveren aan een verschrikkelijke situatie, door geld in te zamelen voor een Oekraïense kinderbibliotheek. Deze zal geplaatst worden in het dagcentrum van de Haarlemse Stichting RASOM.

 

Auteur, correspondent en Oekraïne-kenner Fleur de Weerd zal worden geïnterviewd door Kennemer boekverkoopster en antropoloog Franka Wijers. Fleur debuteerde in 2015 haar boek Het land dat maar niet wil lukken: een reis door het grillige Oekraïne, wat beloond werd met de Bob den Uyl Prijs voor het beste journalistieke boek van het jaar.

Inmiddels is de titel weer actueler dan ooit, en voorzien van nieuw voorwoord. Deze avond hebben we ook een uitgebreide Oekraïne boekentafel met allerlei titels over Oekraïne, of geschreven door Oekraïense auteurs.

De opbrengsten van de ticketverkoop en vijf euro per verkocht boek worden gebruikt om een Oekraïenstalige en beginnersniveau Nederlandstalige boeken in te kopen voor een kinderbibliotheek.

Deze wordt geplaatst bij de Haarlemse Stichting RASOM (Oekraïens voor ‘samen’). In de Gierstraat onder de huidige HEMA/oude V&D hebben zij een dagcentrum ingericht waar alle leeftijden terecht kunnen voor leuke, nuttige, gezonde en gezellige activiteiten en diensten.

Reserveer nu uw plaatsen via info@kennemerboekhandel.nl of bel 023-5251944 voor een informatieve, inspirerende avond en lever meteen een bijdrage aan een klein stukje levensgeluk voor onze nieuwe buurtgenoten. Want zelfs onder deze zware en nare omstandigheden kan een boek in eigen taal een stukje troost en plezier bieden.

Info
Datum: woensdag 29 mei 2022
Aanvang: 19.30u
Locatie: Kennemer Boekhandel (Kleverparkweg 3, Haarlem)
Entree: 10 euro (incl. dorstlesser)
Aanmelden: info@kennemerboekhandel.nl / 023-5251944

 

 

 

 

Mobiele versie afsluiten