- Advertentie -
Home Haarlem Castello Consort brengt muziek uit de Zuidelijke Nederlanden tot leven in de...

Castello Consort brengt muziek uit de Zuidelijke Nederlanden tot leven in de Waalse Kerk Haarlem

0
Castello Consort. Fotografie: Foppe Schut.

Het Castello Consort speelt op donderdagavond 30 juni een programma met 17de-eeuwse muziek uit de Zuidelijke Nederlanden. Er zullen composities weerklinken van componisten die werkten aan het Brusselse hof, zoals de Nederlandse componisten Nicolaes à Kempis en Philipp van Wichel, maar ook van de vrouwelijke componiste Leonora Duarte.

In Antwerpen werden grote collecties muziek gedrukt van beroemde Italiaanse componisten, zoals Dario Castello en Biago Marini. Het Castello Consort verzamelde de mooiste (en vandaag zelden uitgevoerde) muziek, en presenteren het in hun programma Symphoniæ.

Het Castello Consort is een ensemble voor 16de- en 17de-eeuwse muziek. De musici spelen op instrumenten of kopieën uit die tijd. Zo speelt Elise Dupont op een bijzondere viool van Willem van der Sijde uit 1691: het instrument werd ooit bespeeld door de jonge prinses Juliana. Anne-Linde Visser zal speciaal voor deze gelegenheid spelen op een Snoeck basviool (Brussel, ca. 1715). Beide instrumenten zijn beschikbaar gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Recent was het Castello Consort nog te horen in het Radio 4 Avondconcert en het Festival Oude Muziek in Utrecht. Daarnaast speelde ze op diverse vooraanstaande internationale festivals, waaronder de Internationale Händel-Festspiele in Göttingen (DE), het Beverley Early Music Festival (UK) en het Festival d’Ambronay (FR).

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Haarlem. Het concert begint om 20:30 u en kaarten zijn te koop via de website en aan de kerk: www.castelloconsort.nl.

Castello Consort: Elise Dupont & Sakura Goto (barokviool), Anne-Linde Visser (basviool en viola da gamba), Emma Huijsser (harp en blokfluit), Matthijs van der Moolen (baroktrombone), Giulio Quirici (theorbe).

 

 

 

Mobiele versie afsluiten