- Advertentie -
Home Haarlem Waterbeestjes vangen op Buitenplaats Leyduin bij Heemstede

Waterbeestjes vangen op Buitenplaats Leyduin bij Heemstede

0

Ga woensdagochtend 3 augustus met de boswachter van Buitenplaats Leyduin op zoek naar de leuke beestjes in het water. Je krijgt een schepnet, vergrootglas en een zoekkaart van de boswachter.

Zo kun je de beestjes uit het water scheppen en ze bekijken en ontdek je ook hoe ze heten! Op Buitenplaats Leyduin is veel water en je gaat onderzoeken wat daar allemaal in leeft.

Wat dacht je van een waterschorpioen, een spinnende of geelgerande watertor of de gevaarlijk uitziende visetende libellelarven. En natuurlijk de enige giftige spin van Nederland, de waterspin!

Met schepnet, loeppot en zoekkaart ben je een echte onderzoeker
Pak een schepnetje en vissen maar! Je mag je vangst in een loeppotje doen. Dan kun je die kleine diertjes veel beter bekijken. Moet je eens kijken hoe bijzonder ze zijn…

Je wilt vast weten hoe die beestjes heten. Daarvoor heeft Landschap Noord-Holland handige zoekkaarten meegenomen. Zo beleef je een prachtige ochtend op Leyduin.

De boswachter zorgt voor de netjes en loeppotjes. Maar je eigen netje meenemen mag natuurlijk ook! Neem een vriendje of vriendinnetje mee, dan is het nóg leuker!

Trek laarzen aan of schoenen die tegen een stootje kunnen en kleding die vies mag worden

Info
Wanneer: woensdag 3 augustus 2022 van 10:00 tot 12:00 uur
Vertrekpunt: Juffershuis / Gasterij Leyduin – Tweede Leyweg 7 – 2114 BG Vogelenzang
Zin om mee te gaan? Aanmelden op www.gaatumee.nl

 

 

 

 

 

Mobiele versie afsluiten