- Advertentie -
Home Haarlem Programma Pletterij augustus/september 2022

Programma Pletterij augustus/september 2022

0

Het programma van de Pletterij voor augustus/september 2022 ziet er als volgt uit:

ZONDAG 28 AUG: SP CAFÉ OVER KOOPKRACHT
Op initiatief van SP Haarlem is zondag 28 augustus van 16 tot 18 uur een debat over koopkracht in de Pletterij. Hoe knoop je de eindjes aan elkaar in deze tijd van gierende inflatie? Waar eindigt dit? Wat doet de regering hieraan? Sprekers oa SP-kamerlid Bart van Kent. Ook is er muziek en discussie met het publiek. Toegang 3 euro, inclusief koffie/thee, 1,50 HaarlemPas of SP-lid.

WOENSDAG 31 AUG: GESPREK MET BASTIAAN GELEIJNSE
Jan Hoekema gaat in gesprek met Bastiaan Geleijnse, journalist, columnist, cabaretier en medebedenker/scenarist van de cartoonreeks Fokke & Sukke, woensdag 31 augustus van 16 tot 16.30 uur. Toegang: gratis, een bijdrage wordt op prijs gesteld. Het programma is ook te zien op livestream via de homepage van de website, Facebook-pagina of Youtube-kanaal. Na afloop als podcast terug te horen op het YouTube-kanaal van de Pletterij.

ZAT 3 SEPT: CONCERT TRESSPASSERS W EN BOEKPRESENTATIE COR GOUT
Een optreden van de Tresspassers W gecombineerd met een boekpresentatie van Cor Gout, zaterdag 3 september in de Pletterij van 20 tot 22 uur. Trespassers W brengt een muzikale lappendeken met invloeden van country, elektronische-, psychedelische- en experimentele muziek. De band speelt nummers van hun nieuwe lp/cd Koala and other Metamorphoses.
Zanger Cor Gout presenteert tussendoor zijn boek ’19x een avontuur van Eendje en Beest’, het net verschenen laatste deel van een reeks boeken van zijn hand, met illustraties van Harrie Geelen. Een eigentijds, poëtisch liefdesboek voor grote mensen
Toegang 5 euro.

ZONDAG 4 SEP: JAZZX: LOEK VAN DEN BERG QUINTET
Het Loek van den Berg Quintet neemt je mee op een muzikale reis. De band presenteert het debuutalbum Wayfarer. Landschappen elders in de wereld en invloeden van andere muzikale culturen zijn de inspiratiebronnen geweest voor dit album.
Aanvang 16 uur. Kaarten 10 euro, 7,50 HaarlemPas of onder de 25 jaar, 5 euro livestream.

WOE 7 SEPT GESPREK MET PAUL ONKENHOUT
Jan Hoekema gaat woensdag 7 september in gesprek met journalist Paul Onkenhout. Aanvang 16 uur in de Pletterij. Toegang gratis, een bijdrage wordt op prijs gesteld. Het programma is ook te zien op livestream via de homepage van de website, Facebook-pagina of Youtube-kanaal. Na afloop als podcast terug te horen op het YouTube-kanaal van de Pletterij.

VRIJDAG 9 SEP: CONCERT BLUE LINES TRIO & HAN BUHRS
Raoul van der Weide stelde in 2012 het Blue Lines Trio samen en bracht daarmee drie generaties improvisatoren bijeen. Het trio bundelt in een optreden 9 september in de Pletterij de krachten met stemkunstenaar Han Buhrs, die zijn teksten combineert met geïmproviseerde, licht absurdistische spraakzang en taal- en klankonderzoek.
Aanvang 20 uur. Toegang 10 euro, 7,50 HaarlemPas en onder de 25 jaar, 5 euro livestream.

MAANDAG 12 SEP: CONCERT THE SELVA
The Selva met Ricardo Jacinto- cello en Nuno Morão- drums uit Lissabon en Gonçalo Almeida uit Rotterdam op contrabas zou je een ‘post-rock’ groep kunnen noemen. Hun muziek is een mix van (impro) jazz, muziek uit de renaissance, Midden-Oosten, kamermuziek, pop en rock. Maandag 12 september te horen in de Pletterij.
Aanvang 20 uur. Toegang 10 euro, 7,50 HaarlemPas en onder de 25 jaar, 5 euro livestream.

14 SEP DEBAT DIVERSITEIT IN CULTUURONDERWIJS
Hoe zetten verschillende organisaties en groepen binnen Kennemerland zich in voor diversiteit en inclusiviteit? Bijvoorbeeld op gebied van cultuur? Donderdag 14 september is er een debat in de Pletterij over de impact van kunst en cultuur en hoe cultuuronderwijs kan bijdragen aan diversiteit en kansen. De debatten zijn maandelijks op initiatief van Bureau Discriminatiezaken.
Toegang gratis. Aanvang 19.30 uur

Mobiele versie afsluiten