Volgens de laatste cijfers vangt regio Kennemerland zo’n 3000 Oekraïense vluchtelingen op. Veel vluchtelingen zijn kinderen in de leerplichtige leeftijd. Hoe organiseert Haarlem een passende vorm van onderwijs voor deze kinderen?

De Pletterij houdt dinsdag 20 september een debat over het onderwijs aan kinderen uit Oekraïne. Een belangrijk discussiepunt is: ligt de focus op blijven, integratie en het leren van de Nederlandse taal óf op terugkeer, les in de eigen taal danwel het Engels?

Gasten zijn Renno van der Linde (Directeur Internationale Taalklas Haarlem), een vertegenwoordiger van de Internationale Schakelklas, Karolina Leyta (medeoprichter van de weekendschool voor Oekraïense kinderen in Haarlem), Meryem Cimen (fractievoorzitter D66 Haarlem) en Henk Lelieveld (gemeente Haarlem), Oekraïense ouders, leraren en leerlingen.
De moderatie van de avond ligt in handen van Annemieke Windt.

Info
Dinsdag 20 september, aanvang 20:00 uur.
Toegang 3 euro.

Pletterij Debat & Cultuur
Lange Herenvest 122
Haarlem

 

 

 

- Advertentie -

Geef een reactie