Dans, dans ² – Uniek dansproject voor jong en oud in de buurt

0
Fotocredit © Danstheater VOS.
Fotocredit © Danstheater VOS.

Je bent nooit te oud om te dansen. Het is voor iedereen, of je nu 9 of 99 bent. Het maakt niet uit als je in een rolstoel zit of met een rollator loopt; zelfs alleen een arm optillen kan dans zijn. In ieder mens schuilt een danser!

Hart, Kennemerhart , Sint Jacob en Danstheater VOS, nodigen buurtbewoners, vitale ouderen, ouderen met een vorm van kwetsbaarheid (zowel zelfstandig wonend als woonachtig in woonzorgcentra), uit om samen te werken aan een dansvoorstelling vol spel, muziek en (moderne) dans. Onder begeleiding van een choreograaf en twee professionele dansers, werken de deelnemers in 7 repetities toe naar een (moderne) danspresentatie vol humor, spel, muziek, contact en het samenbrengen van verschillende mensen en generaties.

De combinatie van ouderen met professionele dansers en buurtbewoners in een creatieve setting als een dansvoorstelling is uniek te noemen. Tijdens dit project worden ouderen weer in de (fysieke) kracht van hun leven gezet; ze komen in contact met andere ouderen, buurtbewoners en (jonge) dansers, waarbij het specifiek gaat om het samen zijn, (fysiek) contact maken en ontmoetingen door middel van moderne dans; samen ontspannen en plezier hebben.

De repetities vinden vanaf 4 oktober, elke dinsdag plaats tussen 14.00 en 15.30 uur bij Sint Jacob, locatie Nieuw Delftweide op de Gorterstraat 1 in Haarlem. Op 15 november is om 15.00 de eindpresentatie in Nieuw Delftweide waarbij bewoners van het woonzorgcentrum, vrienden, familie, buurtbewoners en andere geïnteresseerden van harte welkom zijn. De choreografie voor de eindpresentatie ontstaat tijdens de repetities ter plekke. De choreograaf geeft input, waarmee de deelnemers aan de slag gaan. Het is een creatief proces waarbij iedereen betrokken is.

Iedereen is welkom om zich aan te melden voor dit project; jong & oud, met of zonder rollator. Danservaring is niet nodig om mee te doen, enkel enthousiasme. Voor de twijfelaars die nog niet zeker weten of dit iets voor ze is: er is een gratis proefles op dinsdag 27 september van 14.00-15.30 in Nieuw Delftweide.

Op de website van Danstheater VOS staat uitgebreide informatie over het dansproject en een link voor aanmelden. Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met Daniëlle Noordermeer, algeheel leider bij Danstheater VOS.

Dit project is mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdrage van het VSB fonds, het Lang Leve Kunst Fonds, Gemeente Haarlem, Bavo stichting en het Univé Noord Holland leden fonds.

 

 

 

 

- Advertentie -

Geef een reactie