- Advertentie -
Home Overig nieuws Bedrijven Twee keer goud en een keer brons voor Jopen op Brussels Beer...

Twee keer goud en een keer brons voor Jopen op Brussels Beer Challenge

Juicy Lager, Heavy Cross en Neder Wit winnen in een deelnemersveld van 1.800 bieren

0
De prijswinnende bieren van Jopen. Vlnr: Juicy Lager, Heavy Cross, Neder Wit.

Niet alleen in de voetballerij staan de besten ter wereld tegenover elkaar. Vandaag zijn namelijk de resultaten van de prestigieuze Brussels Beer Challenge bekendgemaakt. Jopen, Nederlands grootste onafhankelijke craft brouwerij, viel driedubbel in de prijzen met twee gouden medailles en een bronzen plak. Kijk, die zijn alvast binnen!

Juicy Lager, een lekker doordrinkbaar maar toch IPA-achtig pils, werd beoordeeld als allerbeste hoppy lager. Zware jongen Heavy Cross, een fruitige IPA met bittere afdronk, kreeg ook de hoofdprijs, maar dan in de categorie double IPA. Neder Wit, een poldermodel van IPA en weizen, ontving ten slotte de bronzen plak in de categorie white IPA/hoppy weizen. Een lekkere score dus.

Juicy Lager
Dit jaar heeft Jopen met een tweetal nieuwe spannende bieren, voor het eerst stappen gezet in het pilsner segment. Doorgaans een vlakke categorie die wat Jopen betreft wel wat kleur, smaak en uitdaging kan gebruiken. Naast Craft Pilsner, is Juicy Lager de allereerste. Dit ondergistende bier combineert de frisheid van een pilsner met veel fruitige en geurige Amerikaanse hopsoorten. Lekker doordrinkbaar, en toch vol liefde & karakter met een mooi IPA-achtig bittertje. Pils met fruitige hoppigheid, wat wil je nog meer?

Overigens viel Jopen Craft Pilsner, een ander kruidig en licht bittere lager, eerder dit jaar ook al in de prijzen bij de Dutch Beer Challenge. Jopen is shaking up the lagers!

Heavy Cross
Heavy Cross is een extra zwaar gehopte IPA. Het bier blaast je omver met frisse smaken van citrus, ananas en tropisch fruit. Deze explosie van zomers fruit eindigt met een knal bitterheid. Triple the fruit, triple the bitterness.

Neder Wit
Deze White IPA is een frisse kruising tussen een Weizen en een hoppige IPA. Het blonde biertje combineert de hoppigheid en fruitige tonen van een IPA met de frisheid en aardse tonen van een Weizen. Neder Wit is vol, mild bitter en lichtzuur.

Experimenteren en nieuwe smaken
Jopen valt nogal eens in de prijzen, en dat is niet verwonderlijk. De brouwers zijn gek op experimenteren en maken ieder jaar tientallen nieuwe bieren. Dat open vizier leidt tot verrassende smaken, die niet alleen vakjury’s maar ook de gewone bierdrinker kunnen bekoren. En laat dat nou precies de missie van de brouwer zijn: de wondere wereld van de craft bieren toegankelijk maken voor iedereen.

Apetrots
De brouwer is apetrots op deze awards. Michel Ordeman, head of Church bij Jopen: “Onze brouwers staan vanuit hun nieuwsgierigheid 24/7 te experimenteren en elkaar te inspireren om het beste bier ter wereld te brouwen. Nou kunnen we zelf wel roepen dat het ze is gelukt, maar het is natuurlijk geweldig dat een jury van experts het bevestigt. We trekken er vanavond zeker een paar open. Proost!

Brussels Beer Challenge
De Brussels Beer Challenge is een van de belangrijkste en meest prestigieuze bierwedstrijden ter wereld. De deelnemende bieren worden gedurende drie dagen door 100 internationale bierkenners beoordeeld. Deze elfde editie had met 1.800 deelnemende bieren uit 41 landen het grootste deelnemersveld ooit.

Over Jopen
Al 25 jaar lang staat Jopen voor OPEN: open voor nieuwe smaken, andere ideeën, oneindige mogelijkheden, verrassende combinaties en unieke belevingen. The world is our playground. Jopen ademt variëteit en brouwt vanuit een onverzadigbare nieuwsgierigheid naar the new en the next. Geen idee, smaak, aroma, ingrediënt of brouwmethode is te gek om te proberen. When others say why, we say why not? Zolang het resultaat maar een gebalanceerd super smaakvol craft bier is met de welbekende Jopen kwaliteit. ‘There is simply no excuse for boring beer!’ Check out www.jopenbier.nl.

 

 

 

 

Mobiele versie afsluiten