De vriendenstichting van het Spaarne Gasthuis streeft ernaar om het verblijf voor patiënten zo aangenaam mogelijk te maken. Het bestuur van deze stichting heeft met ingang van dit jaar afscheid genomen van enkele bestuursleden en tegelijkertijd nieuwe bestuursleden verwelkomd.

Voorzitter Leo Claus is afgetreden omdat zijn maximale termijn binnen de stichting erop zat, maar blijft wel verbonden als ambassadeur. Mart Pfeiffer heeft het voorzittersstokje van hem overgenomen. Leo Claus is mede-eigenaar van Claus company; Mart Pfeiffer is directievoorzitter bij Rabobank Regio Schiphol.

Bestuursvoorzitter van het Spaarne Gasthuis Ivo van Schaik verliet eind 2022 de organisatie, waardoor ook hij per januari zijn taak als bestuurslid van de Vrienden heeft neergelegd. De stichting is blij dat in diens plaats Toon van Dooijeweerd per 1 februari 2023 is toegetreden tot het bestuur.

Toon van Dooijeweerd, directeur van Paerel Investments, is geboren Haarlemmermeerder. Paerel investeert onder meer in de gezondheidszorg en bedrijven met impact. Dit sluit heel goed aan bij de Vrienden Spaarne Gasthuis, de reden waarom Van Dooijeweerd is gevraagd plaats te nemen in het bestuur.

Vrienden Spaarne Gasthuis
De Stichting Vrienden Spaarne Gasthuis streeft ernaar om het verblijf voor patiënten zo aangenaam mogelijk te maken. Wij houden hierbij nadrukkelijk rekening met de wensen en behoeftes van de patiënt. Dit zorgt namelijk voor minder stress, voor meer rust en voor een sneller herstel. Een sfeervolle omgeving draagt bij aan het welbevinden van onze patiënten én bezoekers.

De Vrienden Spaarne Gasthuis zorgen voor die extra’s in de patiëntenzorg. Extra voorzieningen die niet uit het zorgbudget betaald kunnen worden, maar die laten zien dat patiënten heel belangrijk zijn. Zij richt zich ook op het creëren van binding met de regio.

 

 

 

 

 

- Advertentie -