- Advertentie -
Home Top Budgettips: groen én goedkoop bij de boodschappen

Budgettips: groen én goedkoop bij de boodschappen

0

Wil jij geld besparen terwijl je verduurzaamt? Dat kan met de groene budgettips van Milieu Centraal. Door de inflatie betaal je momenteel meer voor eten en drinken. Een extra reden om verspilling te voorkomen en slim boodschappen te doen. Ga voor goedkoper, milieuvriendelijker én creatiever. Kies welke stap jij wilt zetten: van boodschappenlijstjes tot nieuwe vegetarische gerechten koken. Goed voor de aarde, goed voor je portemonnee!

Van te veel kopen en moeten weggooien… naar minder voedselverspilling
Met boodschappenlijstjes, koken met restjes en goed bewaren, voorkom je dat je eten en drinken hoeft weg te gooien. Minder weggooien = minder kopen. Je kunt ook eten redden bij de supermarkt. Hiervoor download je de Too Good To Go app. Je kunt boxen ophalen op veel verschillende adressen door heel Nederland.

Van zomaar wat kopen in de supermarkt… naar goed je boodschappen plannen
Als je een boodschappenlijst en weekmenu maakt, weet je precies wat je nodig hebt. Zo wordt de kans kleiner dat je iets voor niets koopt. Je hoeft minder weg te gooien en voorkomt de verleiding om extra’s te kopen. En als je je boodschappen met de fiets doet in plaats van met de auto, bespaar je ook benzine en heb je je dagelijkse beweging te pakken. Dat zijn wel heel veel vliegen in één klap.

Van biefstuk of gehakt… naar vegetarische gerechten met peulvruchten
Wist je dat je niet perse vlees nodig hebt om voldoende eiwitten binnen te krijgen? Je kunt hier ook heel goed peulvruchten voor gebruiken. Vaak kun je met vegetarische gerechten meteen ook de kosten voor je boodschappen verlagen. Zoek bijvoorbeeld naar recepten voor een eenpansgerecht zoals een curry met kikkererwten en linzen.

Van restjes weggooien… naar een vaste kliekjesdag
Hou je wat eten over? Gooi het niet meteen weg, maar bewaar het in de koelkast! Je kunt het dan bijvoorbeeld eten bij de lunch, als tussendoortje, of op een vaste kliekjesdag waarbij je alle restjes van de week opwarmt. Zo verspil je geen voedsel, en hoef je ook minder vaak boodschappen te doen.

Nog meer groene budgettips? Voor in huis, in de tuin, bij de boodschappen, bij het winkelen of onderweg? Kijk dan op milieucentraal.nl/budgettips.

Mobiele versie afsluiten