- Advertentie -
Home Top Tentoonstelling ‘Raakvlakken’ georganiseerd door Artvark en Galerie KRUIS-WEG68

Tentoonstelling ‘Raakvlakken’ georganiseerd door Artvark en Galerie KRUIS-WEG68

0

Ogenschijnlijk zijn Wim Borst en Jaap Lampe heel verschillend, niet alleen als persoon maar ook qua achtergrond en in hun werk. Neem bijvoorbeeld het materiaal – keramiek versus fotografie -, het beeld – abstract versus figuratief -, en de keuze voor drie dimensionaal of juist het platte vlak. Toch hebben ze meer raakvlakken dan je in eerste instantie zou denken.

Bij beiden gaat het werk over zorgvuldigheid, heel goed kijken, binnen- en buitenruimtes, lijnenspel, architectuur en vooral over een grote liefde voor het detail.

‘In de beperking schuilt de vrijheid’ , is een uitspraak van Wim Borst die ook voor de foto’s van Jaap Lampe van toepassing zou kunnen zijn.

Wim Borst
Onverstoorbaar en onvermoeibaar construeert Wim zijn buitengewoon esthetische keramische objecten in strak afgewerkte architectonische vormen.

Elke nieuwe vorm en serie komt voort uit de voorgaande. De beperkingen die hij zichzelf daarbij oplegt blijken hem juist oneindig veel mogelijkheden en plezier te bieden. Het lijnenspel dat hij eraan toevoegt vormt nog een extra laag: als je goed kijkt, zie je zoveel meer!

Hij ontving meerdere prijzen en zijn werk is opgenomen in particuliere collecties en in museumcollecties in binnen- en buitenland.

Jaap Lampe
Velen kennen Jaap als directeur van de Stadsschouwburg en Philharmonie in Haarlem. Na 15 jaar begon hij aan een nieuwe uitdaging als interim-directeur van het Rotterdams Philharmonisch orkest. Vrijwel dagelijks reisde hij met de trein van Heemstede-Aerdenhout naar Rotterdam en werd verliefd op het station, een gemeentelijk monument dat in 1958 werd ontworpen door Koen van der Gaast.

Hij legde die bezoeken vast: de verborgen plekken en details, de verschillende tijdstippen, de uiteenlopende weertypes en de medereizigers. Hij fotografeerde vanuit diverse posities en zichtlijnen.

Een op het eerste oog tamelijk saai station blijkt speels en interessant: als je goed kijkt, zie je zoveel meer!

Info
Werk van Wim Borst en Jaap Lampe.
Van 9 t/m 19 maart 2023.
Speciaal voor deze tentoonstelling is de galerie ook geopend op op zondag 12 en zondag 19 maart van 12.00 tot 17.00 uur.
Opening 10 maart van 11.00 t/m 18.00 uur met om 16 uur muziek door Gustan Asselbergs.

Galerie KRUIS-WEG68
Kruisweg 68 – 2011 LE Haarlem
do-t/m zat. 11-18 uur en op afspraak

 

 

 

 

 

Mobiele versie afsluiten