Waterschapsverkiezingen; de laatste tips

0

Hoe beschermen we de mens tegen het water? En het water tegen de mens? De keuzes die Rijnland maakt, raken alle inwoners. De stempassen zijn verstuurd en de weersvoorspellingen zijn goed, hierbij de laatste tips voor woensdag 15 maart. Dus niets staat jou in de weg om te gaan stemmen.

Vijf tips bij het stemmen
Als je gaat stemmen is het handig om te weten waarop je kunt stemmen (1). Verdiep je daarom in de thema’s (2). Dit kan door de stemhulp van het hoogheemraadschap van Rijnland in te vullen (3). Twijfel je binnen welk waterschap je valt? Doe dan de postcode check en kijk direct waar je kunt stemmen (4). En als laatste (5): neem een geldig legitimatiebewijs en je stempas mee als je gaat stemmen.

 

Stemlocaties
Kort voor de verkiezingen ontvang je over de post je stempas en ook een brief met daarbij de stembureaus bij jou in de buurt. Je moet in je eigen gemeente en eigen waterschap stemmen. Soms kan het zo zijn dat er meerdere waterschappen binnen één gemeente vallen, dan kun je niet automatisch bij alle stembureaus in de gemeente stemmen voor jouw waterschap. Houd dat dus goed in de gaten! De stembureaus openen over het algemeen om 07.30 uur de deuren en sluiten om 21.00 uur. De openingstijden van mobiele en bijzondere stembureaus kunnen afwijken hiervan. Het is gebruikelijk dat gemeenten deze informatie op de stempas zetten. Via waar is mijn stembureau lees je waar je bij jou in de buurt kunt stemmen.

Stemhulp
De waterschappen maken duidelijk dat er wat te kiezen valt, maar je kunt ook ontdekken wat er precies te kiezen is. Op Hoogheemraadschap van Rijnland (mijnstem.nl) kun je via stellingen ontdekken welke partij bij jou past.

 

 

 

 

 

 

- Advertentie -

Geef een reactie