Kaartverkoop nieuwe seizoen PHIL gestart!

Naast vertrouwd klassiek ook meer popartiesten

0

De kaartverkoop voor seizoen 2023-2024 in de PHIL is van start gegaan. Het nieuwe seizoen werd 17 april jl. aangekondigd tijdens een uitverkochte presentatieavond, waarbij directeur Edwin van Balken en programmeurs Liesbeth den Boer en Masja Schimscheimer – van der Horst vertelden over de vele hoogtepunten die het nieuwe seizoen te bieden heeft.

Vanaf september 2023 is er wederom een rijk aanbod aan klassieke muziek van virtuoze musici, onder wie toptalent Yoav Levanon, de pianobroers Arthur & Lucas Jussen en Liza Ferschtman. Beroemde composities zoals de Matthäus Passion, Carmina Burana en de Petite messe solenelle van Rossini klinken in de Grote Zaal. Daarnaast is er avontuur en vernieuwing, zoals ‘48 uur Amerikaanse componisten’ in aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Pianist en componist Thomas Beijer is Artist in Residence en bedacht drie mooie programma’s met onder meer Fuse, zangeres Fay Claassen, violiste Noa Wildschut en operaster Judith van Wanroij. En natuurlijk ontbreken de vertrouwde series als de Tapasconcerten en Strijkwartetten niet.

Liefhebbers van popmuziek komen aan hun trekken bij PHIL met internationale artiesten als Ben Howard, Vintage Trouble, Ian Siegal en Venice. Ook grote nationale artiesten als Maan, DeWolff, Krezip, Ellen ten Damme, Mell & The Vintage Future, Stef Bos en Herman van Veen zijn op het podium te vinden. Eind september staan Haarlem en de PHIL drie dagen lang in het teken van ’s werelds eerste vinyl festival.

Directeur Edwin van Balken is zeer opgetogen over het programma: “We hebben een prachtige mix van klassieke muziek met veel bekende namen en een groeiend aanbod van nieuwe concerten in de pop, soul/jazz en global genres. Dat past in de verandering van Philharmonie naar PHIL. We verwachten hierdoor nog meer enthousiasme voor ons programma bij bestaande én nieuwe bezoekers.

Info
Wat Start verkoop PHIL Haarlem seizoen 23/24
Waar PHIL | Lange Begijnestraat 11, Haarlem
Informatie en kaartverkoop www.philhaarlem.nl