Concert Babel. Origins. op 11 juni in Adelbertuskerk Haarlem

0

Met het concertprogramma Babel. Origins. verbeelden Haarlem Voices en Castello Consort de zoektocht naar harmonie. ‘Babel’ staat symbool voor de diverse stemmen met een positieve referentie naar het verhaal uit bijbelboek Genesis. ‘Origins’ verwijst naar snaarinstrumenten als de harp en viool, die net als de taal ook hun oorsprong kennen in Babel en onderdeel zijn van het concert. Het programma biedt een muzikale en interculturele dialoog.

Programma
Met werken van componisten als William Byrd (ca. 1543-1623), Cyrillus Kreek (1889-1962), Tigran Mansurian (1939- ) en Erik van Nevel (1956- ) maakt de concertbezoeker een muzikale reis door de tijd en over de wereld. Vanuit het oude Babel reis je naar het hier en nu, geleid door muziek uit verschillende tijdvakken en verschillende talen als Armeens, Ests, Oekraïens en Engels. De zangers en muzikanten verbinden zich opzettelijk en bewust door middel van andere talen en door gebruik te maken van meerstemmigheid. Ieder individu spreekt als het ware zijn eigen taal en brengt een unieke klank voort, om samen te vloeien in muziek die beroert. Waar het oude Babel vaak symbool staat voor verdeeldheid, ontdekken we hier juist dat diversiteit van onmisbare waarde is voor muziek. Babel. Origins. geeft een inkijk in een rijke wereld. Een wereld van harmonie, in toon en taal.

Haarlem Voices
Sinds zijn oprichting in 2006 is Haarlem Voices een enthousiast en gedreven koor dat streeft naar kwalitatief hoogwaardige uitvoeringen onder de bezielende leiding van Sarah Barrett.

Castello Consort
Voor de musici van het Castello Consort, is de muziek uit de renaissance en vroegbarok de voornaamste bron van inspiratie. Bij het samen muziek maken zijn zij constant op zoek naar een zangerige, expressieve klank en zijn zij bezig met harmonieus samenspel. De basis van het ensemble wordt gevormd door Elise Dupont, Anne-Linde Visser en Matthijs van der Moolen, tevens werken zij veel samen met gastmusici. Voor elk programma streven zij naar het vinden van een karakteristieke klank, passend bij het repertoire.

Info
Zondag 11 juni 2023, 16:00 – 17:30 uur
Adelbertuskerk, Rijksstraatweg 26, Haarlem (kaart)
Door Haarlem Voices en Castello Consort
Onder leiding van: Sarah Barrett

www.haarlemvoices.nl