- Advertentie -
Home Haarlem In het hele land activiteiten voor hooggevoelige personen

In het hele land activiteiten voor hooggevoelige personen

0
Lusanne Hogeweg. Ingezonden foto.

Voor het vierde achtereenvolgende jaar kunnen hoogsensitieve personen (HSP) een week lang meedoen aan diverse leerzame (online) evenementen. Van 12 tot en met 18 juni 2023 bieden HSP-professionals in Nederland en België webinars, workshops, e-books, stiltewandelingen en diverse kortingsacties aan. Alle activiteiten zijn gebundeld op www.weekvandehsp.nl.

Nog steeds weten veel mensen niet wat hoogsensitiviteit daadwerkelijk inhoudt. Dit geldt voor zowel het brede publiek als professionals in bijvoorbeeld onderwijs, zorg en Human Resources. Hoogsensitiviteit is een eigenschap (die ongeveer 20% van de bevolking heeft) waarbij mensen meer prikkels waarnemen en die informatie diepgaand verwerken. Dat heeft voor- en nadelen. Als de eigenschap niet (h)erkend wordt, kan dat tot psychische en fysieke problemen leiden. HSP’s kampen daardoor vaak met onzekerheid. Met de juiste begeleiding kan het tij keren en kunnen de talenten van hooggevoelige mensen, zoals empathie, weloverwogenheid en creatief denken, zich maximaal ontplooien. Daar profiteert niet alleen de HSP zelf van, maar ook diens (werk)omgeving!

De Week van de HSP biedt iedereen de mogelijkheid om kennis te maken – of de verdieping te zoeken – met deze eigenschap.

HSP’s zijn vaak creatief
In de regio Haarlem biedt bijvoorbeeld intuïtief loopbaancoach Lusanne Hogeweg een vision board workshop aan voor hoogsensitieve personen. In de workshop ga je je wensen in werk verbeelden. Hogeweg: ‘HSP’s zijn vaak visueel ingesteld en door met beelden te werken, krijgen ze helderheid en vertrouwen. Zo kun je van je gevoeligheid echt je kracht maken.’ De workshop is vrijdag 16 juni van 10.00 tot 13.00 uur in HOF20 in Haarlem. Inschrijven kan op de website: medicijnwielnumerologie.nl/collage-workshop.

 

 

 

 

 

 

Mobiele versie afsluiten