- Advertentie -
Home Gemeente Burgemeester Wienen trekt vergunningen in van Haarlemse horeca-uitbater

Burgemeester Wienen trekt vergunningen in van Haarlemse horeca-uitbater

0

De horecavergunningen van de uitbater van Club June, Shibuya en NIP zijn ingetrokken. Dat heeft burgemeester Jos Wienen besloten op basis van bestuurlijke rapportages van de politie. De drie horecagelegenheden van de betreffende uitbater moeten per direct gesloten zijn.

De Alcoholwet bepaalt dat leidinggevenden en uitbaters van een horecabedrijf niet in enig opzicht van slecht levensgedrag mogen zijn. Zij hebben een bijzondere verantwoordelijkheid bij de verkoop van alcohol, wat door de wet wordt gezien als een stof met een gevaarlijke werking. Wie een horecavergunning aanvraagt, wordt gecontroleerd op zijn of haar levensgedrag.

In de bestuurlijke rapportages rond de Haarlemse uitbater staan diverse incidenten, waarvan enkele zeer ernstig van aard, omschreven in en in de nabije omgeving van Club June.

De optelsom van de bestuurlijke rapportages laat zien dat er de afgelopen jaren bovengemiddeld veel incidenten plaatsvonden in en rond Club June. De term slecht levensgedrag past bij het beeld dat in de rapportages wordt geschetst van de uitbater. Ik ben mij ervan bewust dat de sanctie die ik opleg verstrekkende gevolgen heeft voor de uitbater. Ik vind die gevolgen niet opwegen tegen het belang van intrekking, namelijk het beschermen van de samenleving, de veiligheid en gezondheid van onder andere minderjarigen en de openbare orde,” aldus burgemeester Jos Wienen.

 

 

 

 

 

Mobiele versie afsluiten