- Advertentie -
Home Haarlem Concert ‘Is Jazz Music Too’ bij Sociëteit Vereeniging

Concert ‘Is Jazz Music Too’ bij Sociëteit Vereeniging

0

Stichting Close-Up Classics organiseert op 2 juni a.s. om 20.00 uur in Sociëteit Vereeniging in Haarlem een kamermuziekconcert onder de titel “Is jazz music too?” met het duo IJlstra /García.

Femke IJlstra, saxofoon/concept en Celia García-García, piano/concept brengen met dit concert een ode aan de Canadese sopraan Éva Gauthier (1885-1958).

Éva Gauthier was een vrouw, artiest en een luis in de pels. Het antwoord van Éva op de vraag of jazz ook muziek is, zou een volmondig “ja” zijn geweest. Zij waagde het jazz naast klassiek te plaatsen in een “serieus” concert. Het muzikale establishment stond op de achterste benen. Jazz was geschikt om op te dansen en niet om gepresenteerd te worden in een concert. Éva bracht talloze composities in première en werkte nauw samen met componisten zoals Maurice Ravel, George Gershwin en Igor Strawinsky.

In haar tijd werd Éva Gauthier de “high priesteress of modern song” genoemd. oe denken we hier anno 2020 eigenlijk over? Het duo IJlstra/García gaat op zoek.

Info
IS JAZZ MUSIC TOO?’
Concert op vrijdag 2 juni 2023 om 20.00 uur
Sociëteit Vereeniging, Zijlweg 1, Haarlem

Kaartjes kosten € 27,50. Voor jongeren t/m 30 jaar geldt een tarief van € 17,50. Reserveren is verplicht via www.closeupclassics.nl/nieuws.

Voor meer informatie kijkt u op www.closeupclassics.nl.

De concerten worden mede mogelijk gemaakt door het Haarlemsche Muziekfonds, Stichting Sint Nicolaas Gasthuis, de J.C. Ruigrok Stichting en de Hofsteestichting.

Stichting Close-Up Classics organiseert kleinschalige kamermuziekconcerten op bijzondere locaties met zorgvuldig geselecteerde, bij de locaties passende kamermuziek, uitgevoerd door professionele musici.

 

 

 

 

Mobiele versie afsluiten