- Advertentie -
Home Haarlem Programma Pletterij juni 2023

Programma Pletterij juni 2023

0

Het programma van de Pletterij voor juni 2023 ziet er als volgt uit:

DON 1 JUNI: JAZZ ANDERSON-BENNINK-GLERUM-VAN KEMENADE
De topbezetting van deze internationale jazzband staat garant voor fantastische muziek. Ray Anderson (trombone), Han Bennink (drums), Ernst Glerum (contrabas), Paul van Kemenade (altsax).
Kaarten 12,50, HaarlemPas en onder de 25 jaar 8 euro.

VRIJ 2 JUN: POLITIEK CAFÉ
Presentatoren Joost Verhagen (Haarlems Nieuwsblad), Geja Sikma (NH Nieuws) en Jan Hoekema (Pletterij) blikken terug op het plaatselijke politieke nieuws van de afgelopen weken. Met actuele gasten en muziek van accordeonist Roelof Ruis. Aanvang 17 uur. Het programma is gratis toegankelijk, evenals de livestream.

VRIJ 2 JUN: FILM THE KIDS ARE ALL RIGHT
Nic en Jules zijn een lesbisch stel. Ze hebben twee tienerkinderen, Joni heeft Nic als moeder en Laser is een kind van Jules. Joni en Laser hebben dezelfde, onbekende spermadonorvader. Kort na Joni’s achttiende verjaardag dringt Laser (15) er bij haar op aan om op zoek te gaan naar hun vader. The Kids Are All Right is een Amerikaanse film uit 2010, geregisseerd door Lisa Cholodenko met in de hoofdrollen Annette Bening, Julianne Moore en Mark Ruffalo.
Aanvang 20 uur, toegang 5 euro. Met als gast: Mirella van Markus. De Haarlemse Mirella van Markus is bekend van de documentaire “Wij willen ook een kind’ waarin ze openhartig vertelt over haar kinderwens. Daarnaast is ze presentatrice op televisie en coach voor wensouders.

MAA 5 JUN: OPTREDEN XAVIER PAMPLONA SEPTET
Het Xavier Pamplona Septet werd in 2016 opgericht door contrabassist Raoul van der Weide. Drijfveer van de band is de liefde voor muzikaal avontuur waarin er veel ruimte is voor improvisatie. Speelplezier en levendigheid staan voorop. Met Ziv Taubenfeld (bas-klarinet), Felicity Provan (trompet), Michael Moore (klarinet), Giuseppe Doronzo (bariton sax), Marta Warelis (piano), George Hadow (drums), Raoul van der Weide (contrababas, percussie en composities).
Aanvang 20 uur. Kaarten 12,50, HaarlemPas en onder de 25 jaar 8 euro.

WOE 7 JUN: LEVENSLANG ACTIVIST
Hans Beerends (91) heeft ontelbare acties gevoerd. Hij schreef er een boek over: Levenslang activist. Rond dit boek is op woensdag 7 juni een debat in de Pletterij, want activisme is terug van weggeweest. Er zijn steeds meer mensen die problemen hebben met de huidige maatschappij. Zij gaan strijdbaar de barricaden op om daar verandering in te brengen.
Deze avond proberen we een beeld te geven van het activisme en de invloed die dit heeft op de samenleving. Deelnemers aan het debat zijn Hans Beerends, de journalisten Ellen Mangnus en Marc Broere, Jacquelien van Stekelenburg (hoogleraar VU), Jerry Afriyie (Kick Out Zwarte Piet) en Brecht van der Meulen (Woonoproer Haarlem). Gespreksleider is Maurits Groen.
Aanvang 20 uur, toegang 3 euro, met HaarlemPas en onder de 25 jaar 1,50 euro. Je kunt onze livestreams gratis volgen op ons Youtube-kanaal en na afloop zijn ze er als podcast terug te zien.

MAA 12 JUN: CONCERT KING AYISOBA (GHANA)
De instrumenten en de gewaden zijn traditioneel, maar de groovende kologomuziek van King Ayisoba trekt volle zalen. Zijn unieke stem predikt en vertelt sterke verhalen. Daarbij begeleidt hij zichzelf op de kologo, een tweesnarige gitaar gemaakt van een kalebas. Met King Ayisoba, Ayuune Sulley-Sinyaka (achtergrondzangeres, kologospeler), Zea (gitaar en zang).
Aanvang 20 uur. Kaarten: 12,50, HaarlemPas en onder de 25 jaar 8 euro.

Mobiele versie afsluiten