- Advertentie -
Home Top Galerie KRUIS-WEG68: Tentoonstelling Ko Sliggers – Het Portret

Galerie KRUIS-WEG68: Tentoonstelling Ko Sliggers – Het Portret

van 30 september t/m 21 oktober 2023

0

Ko Sliggers, geboren in 1952 te Bloemendaal en in 2022 overleden in Italië, was een multi-talent als grafisch vormgever en kok, als letterontwerper, affichemaker, docent en schrijver. Werkte zelfstandig maar ook bij Studio Dumbar en Anthon Beeke, kookte in Rotterdam, Frankrijk en Italië. Zijn kookboek Koken tussen vulkanen was in 2014 het best verzorgde kookboek van Nederland.

Hij werkte aan grote huisstijlprojecten van onder andere de PTT en de ANWB en maakte affiches en catalogi voor het Rijksmuseum in Amsterdam. Hij gaf de permanente tentoonstelling over de Deltawerken op Neeltje Jans vorm, maar ook exposities voor Teylers Museum en Frans Hals.

Hij gaf op verschillende kunstacademies les in ruimtelijk ontwerpen, tot voor kort nog op Abadir op Sicilië. Zijn werk werd verschillende malen in Nederland tentoongesteld en in het buitenland op affiche-biënnales.

De laatste jaren illustreerde hij met schitterende portretten artikelen in De Groene Amsterdammer, van kunstenaars, schrijvers, filosofen en politici. Uitgangspunt waren steeds foto’s die hij in vier tot vijf verschillende grijsstadia in linoleum sneed en welke samen weer het portret complementeerden, maar dan kleurrijk en met een verrassende diepte.

Vijfentwintig portretten zijn nu te zien in Galerie Kruisweg, ook experimentele qua vorm en kleur die aan het oog van De Groene zijn ontsnapt.

Opening
zaterdag 30 september 2023 om 12.00 uur
openingsspeech door Bert Sliggers
met hapjes uit Ko’s kookboek ‘Koken tussen Vulkanen’

Bert is aanwezig tot 17.00 uur
en ook aanwezig op
14 en 21 oktober van 11.00 tot 14.00 uur

 

 

 

 

 

Mobiele versie afsluiten