- Advertentie -
Home Top Programma Pletterij 27 september – 8 oktober 2023

Programma Pletterij 27 september – 8 oktober 2023

0

Het programma van de Pletterij voor 27 september – 8 oktober 2023 ziet er als volgt uit:

WOE 27 SEPT: HOE MOET HET VERDER MET OEKRAINE?
Oorlog in Oekraïne. Veel aandacht gaat naar de gevechten. Maar ook de economie ligt plat, miljoenen burgers zijn het land ontvlucht en van veel steden en dorpen resteren nog puinhopen. Komt dit ooit nog goed? De wederopbouw van het land staat centraal in een discussie woensdag 27 september in de Pletterij, in samenwerking met Stichting Haarlem4Ukraine.
Deelnemers aan het debat zijn Robert Serry (voormalig Nederlands ambassadeur in Oekraïne en nu actief bij de wederopbouw), Jeroen Ketting (Lifeline-Ukraine) en Stella Kovalchuk (Haarlem4Ukraine). Verder zijn te gast Debby Strawford en Angela Stoop. Tijdens de discussie is er een live-verbinding met Dnipro. Daar woont de broer van Stella, Illia Kovalchuk. Samen met vrienden biedt hij hulp aan artsen en gewonden. De voertaal tijdens de avond is grotendeels in het Nederlands, maar er zijn tolken aanwezig.
Woensdagavond 27 september, 20.00 uur, kaartjes 3 euro, HaarlemPas en onder de 25 jaar 1,50.

HAARLEM VINYL FESTIVAL IN DE PLETTERIJ
Dit jaar is in Haarlem het eerste Haarlem Vinyl Festival. De stad heeft een rijke historie op gebied van vinylproductie. Aanleiding voor drie dagen vol muziek, lezingen en evenementen, ook in de Pletterij.
Vrijdag 29 september presenteert kenner Bruno Truyens (bekend van zijn zaak Bruno Klassiek) een avond luisteren naar klassieke muziek. Is vinyl nu echt ’beter’ dan een CD? Truyens laat van alles horen uit zijn grote vinylcollectie. Aanvang 20 uur, toegang gratis, reserveren gewenst.
Zaterdag 30 september vertelt klassiek saxofonist Arno Bornkamp over de uitvinding van de saxofoon door Adolphe Sax. Aansluitend een kort concert van Arno en het Titkos Quartet (leerlingen van Arno). Aanvang 14.30 uur. Om 16.00 draaien Arno Bornkamp & Bruno Truyens jazzplaten uit eigen collectie. Toegang gratis.
Zondag 1 oktober brengt theater- en televisiemaker, schrijver en presentator Wilfried de Jong een door hemzelf samengesteld programma vinylmuziek. Met gitarist Cok van Vuuren zorgt hij voor een onderhoudende middag. Aanvang 15 uur, toegang gratis, reservering gewenst.

DIN 3 OKT: DEBAT OPHEFFEN WIJKRADEN
De gemeente Haarlem wil alle wijkraden opheffen. Daarvoor in de plaats komen wijkplatforms, die op een lossere manier zijn georganiseerd. Over dit voornemen, dat in de stad veel beroering heeft veroorzaakt, is maandag 3 oktober een debat in de Pletterij.
Volgens de gemeente Haarlem zijn wijkraden niet meer van deze tijd. Maar volgens de wijkraden heeft de gemeente gewoon geen zin in oppositie. Voor het debat zijn wethouder, gemeenteraadsleden en vertegenwoordigers van de wijkraden uitgenodigd.
Aanvang 20 uur, toegang 3 euro, HaarlemPas en onder de 25 jaar 1,50 euro.

WOE 4 OKT: RECHT OP REBELLIE
Overheid en burgers hebben een sociaal contract afgesloten. Burgers geven de macht aan de overheid in ruil voor bescherming en aandacht voor het algemeen belang. Maar die overeenkomst lijkt verbroken. Met steeds meer als onwettig geziene acties protesteren burgers tegen problemen als klimaat en stikstof. Uiterste middelen om aandacht te vragen. De Pletterij houdt in samenwerking met Extinction Rebellion Haarlem een debat over de grenzen van burgerlijke ongehoorzaamheid en ontregelende acties. Deelnemers aan het debat: Jamie van der Klaauw (politiek filosoof aan de Erasmus Universiteit), Harriet Bergman (onderzoeker en publicist), Bas Keemink (comedian, politiek filosoof en publicist), Walter van der Laan (Extinction Rebellion).
Aanvang 20 uur, toegang 3 euro, HaarlemPas en onder de 25 jaar 1,50.

VRIJ 6 OKT: KODIAN TRIO
Het Kodian Trio is de ‘working band’ van Colin Webster (GB), alt sax, Andrew Lisle (GB) op drums en Dirk Serries (Be), elektrische gitaar. Het trio bestaat acht jaar en heeft een unieke muzikale taal ontwikkeld.
Aanvang 20 uur, toegang 12,50, HaarlemPas en onder de 25 jaar 8 euro.

ZON 8 OKT: EEN LEEFBARE STAD VOOR IEDEREEN
Hoe prettig is het leven in Haarlem voor de niet-doorsnee inwoner? Mensen met een fysieke beperking of anderen die niet in het traditionele huisje-boompje-beestje plaatje passen? Samen met o.a. vertegenwoordigers van de gemeente, zorgverleners, onderwijs en experts gaat de stichting Drempelloos het gesprek aan over toegankelijkheid en sociale veiligheid. Hoe houden we onze stad leefbaar, veilig en begaanbaar voor iedereen?
Aanvang 15.00 uur, toegang 3 euro, HaarlemPas en onder de 25 jaar 1,50.

ZON 8 OKT: VERHALENPODIUM
Iedere tweede zondag van de maand kunnen maximaal vijf mensen op een klein podium een verhaal vertellen. Het verhaal mag niet langer dan 10 minuten duren en gaat over een vooraf bepaald thema. Het verhaal wordt begeleid door een muzikant. Het thema dit keer: de voorbije zomer.
Wil je vertellen? Neem dan contact op met Petra van Dam: info@hetverhaaltheater.nl
Aanvang 16 uur, toegang 7.50.

Mobiele versie afsluiten