Paul Knieriem regisseert René van ’t Hof in De Huisbewaarder

  0
  Toneelschuur. Fotografie: Hans van Leuven / Madrieco.nl.
  Toneelschuur. Fotografie: Hans van Leuven / Madrieco.nl.
  do
  26
  okt2017
  Lange Begijnestraat 9, 2011 HH Haarlem

  Locatie: Toneelschuur

  Adres: Lange Begijnestraat 9, 2011 HH Haarlem

  Website:

  Regisseur Paul Knieriem (Troje Trilogie) werkt na Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden) opnieuw samen met Magne van den Berg (vertaling) en René van ’t Hof en verder Jan-Paul Buijs en Lowie van Oers in de nieuwe Toneelschuur productie De Huisbewaarder. Deze nieuwe versie van Harold Pinters tragikomedie gaat op donderdag 26 oktober 2017 in première in de Toneelschuur in Haarlem en is daar te zien van zaterdag 21 oktober t/m zaterdag 28 oktober en donderdag 23 t/m zaterdag 25 november.

  Kaarten zijn te koop via www.toneelschuur.nl en aan de kassa van de Toneelschuur / tel: 023 - 5173910 (geopend ma t/m vr van 11.30 – 21.45 uur / za & zo 10.30 – 21.45 uur). De Huisbewaarder is tot en met 30 december te zien in de Nederlandse theaters.

  De Huisbewaarder
  Aston is niet helemaal goed bij zijn hoofd. Na een langdurig verblijf in een gesticht is zijn blik op de realiteit troebel geworden. Hij functioneert, in meer of mindere mate, als klusjesman, en assistent van zijn jongere broer Mick, bij wie hij in huis woont. Het onderscheid tussen fictie en realiteit kan Aston allang niet meer maken. Dat geldt ook voor het inschatten van mensen en situaties. Op een dag loopt hij de zwerver Davies tegen het lijf. Hij heeft medelijden met de oude man en biedt hem een plek aan om te slapen. Maar wie is deze man? Is hij wel wie hij zegt dat hij is? En wat is hij van plan?

  eXtra in de Toneelschuur
  Rondom De Huisbewaarder worden in de Toneelschuur weer diverse eXtra activiteiten georganiseerd.

  Op vrijdag 20 oktober is er om 16.00 uur een openbare repetitie om het publiek een indruk te geven van wat er in het repetitielokaal van De Huisbewaarder gebeurt. Na een korte inleiding woont het publiek een repetitie bij en zien zij de acteurs met de regisseur aan het werk. Een unieke kans om te zien hoe een voorstelling tot stand komt. De toegang is gratis, maar men moet wel een kaartje reserveren bij de kassa van de Toneelschuur.

  Op vrijdag 24 november is er een nagesprek met regisseur Paul Knieriem en de acteurs.

  Paul Knieriem
  Paul Knieriem gooide in het afgelopen theaterseizoen hoge ogen met zijn nieuwe versie van Troje Trilogie. Dit legendarische toneelstuk, geschreven door Koos Terpstra, werd geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2017. Janneke Remmers werd voor haar rol van Andromache genomineerd voor de Theo d’Or 2017 (meest indrukwekkende vrouwelijke hoofdrol), Keja Klaasje Kwestro werd voor haar dubbelrol Hermione en Cassandra genomineerd voor de Colombina 2017 (meest indrukwekkende vrouwelijke bijrol). Troje Trilogie won daarnaast de publieksprijs voor beste toneelvoorstelling van het jaar in Theater aan het Spui Den Haag en Theater De Veste in Delft.

  Credits
  De Huisbewaarder is een voorstelling van Toneelschuur Producties
  regie Paul Knieriem tekst Harold Pinter vertaling Magne van den Berg met Jan-Paul Buijs, René van ’t Hof en Lowie van Oers decor Marloes en Wikke licht Gé Wegman geluidsontwerp Wessel Schrik kostuums Bernadette Corstens dramaturgie Pol Eggermont foto Annaleen Louwes

  Speelperiode
  première: 26 oktober 2017
  tourneeperiode: 21 oktober t/m 30 december
  Meer informatie: www.toneelschuurproducties.nl/huisbewaarder.

  Categorie  Haarlem Kunst & cultuur Nieuws Top

  Download evenement naar uw agenda

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Voer hier je reactie in
  Voer hier je naam in