Pianotoppers in het Koetshuis van Kasteel Keukenhof

  0
  di
  28
  nov2017
  Keukenhof 1 2161 AN Lisse

  Tijd: 20:15

  Locatie: Kasteel Keukenhof

  Adres: Keukenhof 1 2161 AN Lisse

  Website:

  Klassieke Concerten van Kasteel Cultureel Keukenhof

  Op dinsdag 28 november vindt in het Koetshuis van Kasteel Keukenhof het jaarlijkse concert van de Young Pianist Foundation plaats. Bij dit concert treden de toptalenten Caspar Vos en Nikola Meeuwsen op. De vorig jaar dankzij steun van velen verworven nieuwe vleugel zal in al zijn glorie te bewonderen zijn.

  Tijdens het concert speelt Caspar Vos de sonate op. 25 no.1 van Nicolaj Medtner, de Impresiones intimas van Federico Mompou en ‘El Pelele’ van Enrique Granados.

  Caspar Vos (1988) is een inmiddels gelauwerd pianotalent. Hij voltooide zijn studie bij Jan Wijn aan het Amsterdams Conservatorium en behaalde in 2014 zijn masterdiploma cum laude. Hij won meerdere prijzen op nationale en internationale concoursen. In het vorig seizoen was hij een van de vier finalisten van The Dutch Classical Talent Award. Daarbij werd hij winnaar van de publieksprijs.

  Nikola Meeuwsen (2002) speelt bij dit concert de speciaal voor de YPF geschreven compositie ‘Belles, birds and blue notes’uit 2015 van Diderik Wagenaar. Dit is een pianostuk voor de linkerhand. Daarnaast speelt hij de sonate KV 282 in Es van W.A. Mozart en de Ballade op.24 in G van Edvard Grieg. Nikola Meeuwsen is een van Nederlands opvallendste jonge pianotalenten. In 2012 en 2014 won hij het Steinway Concours in Amsterdam en de eerste prijs van het Koninklijk Concertgebouw Concours. Nikola studeert bij Marlies van Gent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de prestigieuze Accademia Pianistica di Imola, waar hij sinds 2015 les krijgt van Enrico Pace.

  De Commissie Kasteel Cultureel hoopt veel muziekliefhebbers in het Koetshuis te mogen verwelkomen.

  Info
  Het concert begint om 20.15 uur. Het Koetshuis is open vanaf 19.30 uur
  Kaartverkoop en reserveren: www.kasteelkeukenhof.nl/concerten,
  cultureel@kasteelkeukenhof.nl of telefonisch 0252-465555

  Categorie  Lisse Muziek Nieuws

  Download evenement naar uw agenda

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Voer hier je reactie in
  Voer hier je naam in