Podium Pletterij tijdens Haarlem Jazz

  0
  vr
  18
  aug2017
  Lange Herenvest 122, 2011 BX Haarlem

  Tijd: 22:00

  Locatie: Pletterij

  Adres: Lange Herenvest 122, 2011 BX Haarlem

  Website:

  Kosten: Gratis

  Reinier Baas, Wolter Wierbos en Paul van Kemenade op het podium van de Pletterij tijdens Haarlem Jazz

  Dit jaar is debat- en cultuurcentrum de Pletterij wederom een officieel podium van Haarlem Jazz & More. Op donderdag 17 en vrijdag 18 augustus zullen in de intieme theaterzaal van de Pletterij vier gratis concerten worden gegeven, die de faam van de Pletterij op het gebied van jazz bevestigen. Dit jaar staat de 75-jarige, legendarische slagwerker en multitalent Han Bennink centraal.

  Op vrijdag 18 augustus om 22:00 uur staan trombonist Wolter Wierbos, altsaxofonist Paul van Kemenade en gitarist Reinier Baas op het podium. Wierbos en Van Kemenade spelen al meer dan 30 jaar samen. Nu staan zij voor het eerst op het podium met de kersverse Edisonwinnaar Baas.

  Reinier Baas was afgelopen jaar tijdens het tiendaagse jazzfestival in Sudtirol/ Alto Adige artist in residence en heeft er, naast de uitvoering van de compositie-opdracht voor het North Sea Jazz festival 2015, de opera Reinier Baas vs Princess Discombobulatrix, uitvoeringen gegeven in de meest uiteenlopende bezettingen.

  Wierbos, winnaar van de Boy Edgarprijs in 1995, heeft o.a. zijn sporen verdiend in de Instant Composers Pool. Hij leidde zijn eigen band en speelde samen met o.a. The EX, Sonic Youth en Gruppo Sportivo, Guus Janssen en Theo Loevendie.

  Artistiek directeur van het Stranger than Paranoiafestival, Van Kemenade (winnaar Boy Edgarprijs 2007),  heeft samengespeeld met Ray Anderson, Cecil Mcbee, Han Bennink, Willem Breu­ker, Mis­ha Mengel­berg, David Murray en nog veel meer.

  Na het concert, in de pauze en aan het einde van de avond draait DJ Joost Verhagen. Speciaal voor Haarlem Jazz & More heeft hij een set voorbereid, bestaande uit soul, funk en jazz, afgewisseld met groovende fusion, stampende punkjazz, exotische afrobeat en dansbare electronica.

  Alle concerten zijn gratis, reserveren is niet mogelijk. Kom op tijd, want het aantal plaatsen per concert is beperkt.

  De Pletterij is gevestigd aan de Lange Herenvest 122, 2011 BX  Haarlem.

  Categorie  Haarlem Muziek Nieuws Top Uitgaan

  Add To Calendar

  Laat een bericht achter

  Please enter your comment!
  Please enter your name here