Spaarndamse kunstmarkten

  0
  PR Foto Peter Blanchette.
  PR Foto Peter Blanchette.
  za
  22
  jul2017
  Spaarndam

  Tijd: 11:00 tot 17:00

  Locatie: Spaarndam

  Adres: Spaarndam

  Website:

  Kosten: Markt is gratis toegankelijk, kunstmarktconcert €. 5,00 pp, zie tekst

  Alweer de 48e editie

  Aanstaande zaterdag is de eerste Spaarndamse kunstmarkt van dit seizoen. Dit populaire evenement vindt plaats op de historische Spaarndamse Westkolk. Er staan 45 kramen met kunstenaars, maar ook muzikaal is er genoeg te vinden.

  De historische werkgroep Spaarndam is weer van de partij, met interessante inkijkjes in het rijke verleden van het palingdorp. De Oude kerk organiseert niet alleen de kunstmarktconcerten in de oude kerk, maar ook (los van de kunstmarkt) een kleine markt met fruit en andere zaken in het kerkelijk centrum aan de Westkolk, waar ook koffie en ambachtelijk gebak worden aangeboden. In de oude kolksluis worden scheepjes geschut en langs het water staan terrassen waar het goed toeven is met spijs en drank.

  Onder de kunstenaars is een rijk palet aan technieken en stijlen te vinden. Schilderijen zijn er zowel figuratief als abstract. Er zijn sieraden en er is glaskunst. Voor de liefhebber is er keramiek te vinden. Beelden zijn er in zeer gevarieerde materialen. Ook liefhebbers van grafiek en aquarellen komen aan hun trekken. De laatste jaren is er steeds meer interesse gekomen in fotografie op de kunstmarkten. Ook dat is zaterdag te zien. Er gaat geen markt voorbij of de bezoekers lopen met een aanwinst onder hun arm naar huis. De fiets is het ideale vervoermiddel voor wie wil komen. Bus 14 brengt je ook dichtbij de markt. Parkeren kan alleen op enige afstand.

  Gitarist, componist, arrangeur en dirigent Peter Blanchette speelt vrijwel de gehele dag op de markt. Hij staat bekend als uitvinder van de 11-snarige archgitaar. Zijn buitengewone repertoire van internationaal bekroonde arrangementen en composities strekt zich uit van de middeleeuwse, renaissance en barokke muziek naar wereldmuziek, New Music en zijn eigen stukken. Hij is te horen in honderden opnames, film en televisieprogramma’s, radio in de VS, Canada, Europa en Azië en op zijn eigen albums. Sinds zijn late tienerjaren is Blanchette gek van de muziek van Johann Sebastian Bach. Hij heeft archgitaar-arrangementen gemaakt voor honderden muziekstukken van Bach, die oorspronkelijk voor viool, cello en luit zijn geschreven. Hij maakte ook archgitaar-arrangementen met toevoeging van keyboard en orkestwerk.

  Het kunstmarktconcert wordt dit keer verzorgd door Koor Canto! Een groep volwassenen vol energie, enthousiasme en talent, die muzikale arrangementen op bekende liedjes zingen. Aanvang concert 14 uur; toegang €5,-; kinderen tot 12 jaar gratis.

  De verdere data in 2017 zijn de zaterdagen 29 juli en 5, 12 en 19 augustus.

  Meer info
  www.marselje.nl/kunstmarkten
  https://www.facebook.com/kunstmarktspaarndam/

  Tijden

  • markt: 11 tot 17 uur
  • marktmuziek: 11:30 tot 16:30 uur
  • driekwartiersconcert: 14 uur

  Categorie  Haarlem Muziek Nieuws Spaarndam Top Uitgaan

  Add To Calendar

  Vorig artikelVlinderexcursie op de Overplaats bij Heemstede
  Volgend artikelSpaarndamse kunstmarkten
  De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.

  Laat een bericht achter

  Please enter your comment!
  Please enter your name here