Toneelschuur Producties presenteert PROEFwerk #1: Regie Opleiding Amsterdam

  0
  Toneelschuur. Fotografie: Hans van Leuven / Madrieco.nl.
  Toneelschuur. Fotografie: Hans van Leuven / Madrieco.nl.
  zo
  19
  nov2017
  Lange Begijnestraat 9, 2011 HH Haarlem

  Tijd: 15:30

  Locatie: Toneelschuur

  Adres: Lange Begijnestraat 9, 2011 HH Haarlem

  Website:

  Kosten: €. 10,00

  Ook dit seizoen presenteert Toneelschuur Producties drie keer op een zondagmiddag PROEFwerk als onderdeel van onze Schuur Atelier activiteiten.

  We beginnen de nieuwe reeks PROEFwerk middagen op zondag 19 november, 15.30 uur met de editie Amsterdam. De derdejaars studenten van de Regie Opleiding van de Academie voor Theater en Dans van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, zijn de afgelopen periode de confrontatie aangegaan met het werk van Samuel Beckett, begeleid door Ward Weemhof en Rob Klinkenberg. Het resultaat daarvan zijn de Beckett Presentaties, waarvan het publiek een aantal tijdens deze middag ziet.

  Omdat het aanbod van presentaties groot was, is voor deze middag een iets afwijkende opzet gekozen: Na ontvangst met koffie, thee en iets lekkers wordt u in twee groepen verdeeld, die ieder een deel van de presentaties zien (welke dat zijn, blijft een verrassing tot de middag zelf). Na afloop is er voor iedereen een drankje en hapjes en kunnen bezoekers de makers ontmoeten.

  Kaarten à € 10 zijn te koop via www.toneelschuur.nl, telefonisch via 023 5173910 of aan de kassa van de Toneelschuur.

   

  PROGRAMMA

  KRAPPS LAATSTE BAND

  Gebaseerd op het gelijknamige stuk van Samuel Beckett
  regie: Jessie L'Herminez, spel: Felix Schellekens

  Met de teksten van 'Krapps laatste band' probeert een acteur (Felix Schellekens) afscheid te nemen van de liefde. Hij poogt, hij faalt, hij herhaalt en komt langzaam dichter bij Krapp. Toch blijft ook hij hangen in een voorbije tijd en ruimte, niet in staat dat wat ooit was, af te sluiten.

   

  SPEL

  Gebaseerd op het gelijknamige stuk van Samuel Beckett
  regie: Adrian Linz, spel: Pleun de Roode, Pepijn Korfage, Giulia Reiss, licht: Daan Stigter, scenografie: Django Walon

   

  EINDSPEL

  gebaseerd op het gelijknamige stuk van Samuel Beckett
  regie: Stijn Dijkema, spel: Jasper Stoop & Momo Samwel
  “Einde, het is ten einde, het loopt ten einde, het loopt misschien ten einde...
  Het wordt tijd dat het eindigt en toch aarzel ik nog te eindigen.”
  Wat ik het mooiste aan Beckett vind, is het gelijktijdige bestaan van het super zwart filosofische abstracte aan de ene kant en het supermenselijke aan de andere, op deze lijn balanceren we in deze presentatie.
  THE BECKETT SHOW

  Gebaseerd op Eh Joe (Samuel Beckett) en Nachtstuk (Heiner Muller)
  regie: Rosemintje Verpaalen Weijts, spel: Servaas Verpaalen Weijts, tekst: Samuel Beckett en Heiner Muller, dramaturgie: Koen Bartijn

  Een mens, the dark soul confetti man, die misschien een pop is, heeft u uitgenodigd voor THE Beckett show. Er wordt een special guest verwacht, wellicht twee. Hij - de mens, the dark soul confetti man, die misschien een pop is, hoopt u van harte te ontvangen.

   

  GEZELSCHAP

  Naar de novelle Gezelschap
  regie: Tabita Friss Kristensen, spel: Jurjen Zeelen, Romy Vreden, Simone Peters en Levi Middendorp, lichtontwerp: Douwe Bulten, sounddesign: Zuzan van Eck, geluidtechnicus: Abe Iping

  Een stem komt tot iemand in het donker. Stel het je voor.
  Een stem spreekt in het donker tot iemand op zijn rug over een verleden, met nu en dan een toespeling op een heden en bij uitzondering op een toekomst. Zoals bijvoorbeeld: “Je zult eindigen zoals je nu bent.” Tot iemand op zijn rug in het donker in elk geval.

  Over het Schuur Atelier
  In het Schuur Atelier geeft Toneelschuur Producties jonge theatermakers de kans om zich in de luwte verder te ontwikkelen. Dit doet het productiehuis op verschillende manieren: In de drie edities PROEFwerk wordt studenten van de theateropleidingen Amsterdam, Arnhem en Maastricht de mogelijkheid geboden zichzelf en hun proeves te presenteren aan “echt” publiek. Daarnaast regisseert een jong regietalent jaarlijks de jongerenproductie Starring # voor en door jongeren uit Haarlem en omstreken. En tenslotte biedt het Schuur Atelier onderdak aan jonge makers die onderzoek doen naar werkmethoden, samenwerking en repertoire. Alle trajecten van het Schuur Atelier hebben openbare presentaties in de studio’s of een van de theaterzalen van de Toneelschuur.

  Meer PROEFwerk:
  zo 28 januari, 15.30 uur: PROEFwerk #Maastricht
  zo 25 maart, 15.30 uur: PROEFwerk #Arnhem
  Kaarten zijn nu al te koop via www.toneelschuur.nl of aan de kassa van de Toneelschuur.

  Categorie  Haarlem Kunst & cultuur Nieuws Top

  Add To Calendar

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Voer hier je reactie in
  Voer hier je naam in