Vertellingen en Expositie van kunstschilder Frans Buissink

  0
  zo
  20
  aug2017
  Woestduinweg 4, 2114 BG Vogelenzang

  Tijd: 12:00

  Locatie: Huis Leyduin

  Adres: Woestduinweg 4, 2114 BG Vogelenzang

  Website:

  Kosten: Gratis

  Op 20 augustus om 12.00 en om 14.00 uur vertelt natuurkenner en kunstschilder Frans Buissink anekdotes over zijn schilderlocaties in Noord-Holland en over het tot stand komen van een olieverfschilderij van zijn hand.

  De collectie van bijna 30 olieverfschilderijen kunt u gratis komen bekijken in de fraaie stijlkamers van Huis Leyduin, gelegen op buitenplaats Leyduin in Vogelenzang. Buissinks’ werk bestaat voornamelijk uit kenmerkende Noord-Hollandse landschappen. Zijn schilderstijl ligt op de grens tussen werkelijkheid en abstractie, waarbij de vorm niets anders is dan een aanleiding voor een coloristisch avontuur: een langdurig zoeken en experimenteren met kleur en de nooit uitgeputte mogelijkheden van olieverf. 

  De verkoopexpositie is gratis te bezichtigen tussen 10.00 en 16.00 uur op de volgende data in augustus (wijzigingen voorbehouden): 3 augustus, 7 augustus, 11 augustus, 15 augustus, 16 augustus, 20 augustus, 23 augustus, 24 augustus, 28 augustus en 31 augustus.  De openingsdata vindt u ook op  www.gaatumee.nl. Als de expositie open is, staan de vlaggen ‘expositie open’ buiten.

  Frans Buissink, geboren in 1943 studeerde af bij IVKNO in Amsterdam, de latere Rietveld Academie. De Spaarndamse schilder Leen Spierenburg, leerde hem de fijne kneepjes van het impressionistische schilderen. Hij exposeerde o.a. bij het Kunstenaars Centrum Bergen, galerie het Posthuys op Texel,  Pilat & Pilat, de Appelhaven, Pulchri Studio, Katwijker Museum, de Grote Kerk van Veere en in Snug Harbour in New York. Meer informatie over de kunstenaar vindt u op www.fransbuissink.nl.

  Huis Leyduin: U vindt de parkeerplaats van Huis Leyduin aan de Woestduinweg 4, 2114 BG Vogelenzang. Vanaf hier is het enkele minuten wandelen naar het grote huis. Volg de pijlen Zalen Huis Leyduin.

  Kosten: Gratis entree. U kunt bij Gasterij Leyduin (ca 100 meter voorbij het huis) terecht voor een hapje en een drankje.

  Categorie  Haarlem Kunst & cultuur Natuur Nieuws Vogelenzang

  Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
  Voer je e-mailadres in:


  (Geleverd door FeedBurner)
  Vorig artikelExpositie Mien Ruys in ABC
  Volgend artikelPodium Pletterij tijdens Haarlem Jazz
  De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.

  Laat een bericht achter

  Please enter your comment!
  Please enter your name here