Zigeunermuziek in Koetshuis van Kasteel Keukenhof

  0
  di
  19
  sep2017
  Keukenhof 1 2161 AN Lisse

  Tijd: 20:15

  Locatie: Kasteel Keukenhof

  Adres: Keukenhof 1 2161 AN Lisse

  Website:

  Ook in het komend seizoen is er weer een serie klassieke concerten in het Koetshuis van Kasteel Keukenhof. Het openingsconcert vindt plaats op dinsdag 19 september aanstaande en wordt gegeven door het ensemble Sintiromarus onder de titel ‘Impressions of Gipsy Life’.

  Het concert geeft de gelegenheid door muziek en verhaal het leven van Sinti en Roma te beleven. Sintiromarus legt zich toe op het uitvoeren van zigeunermuziek, muziek vol vuur, passie en hartstocht. De luisteraar beleeft de reizen en herkent de culturen waarmee zigeuners tijdens hun trektochten kennismaakten. Hunkering, melancholie, feest en vrijheid klinken door in het virtuoze spel.

  Primas Blichta Hoopman schrijft sinds kort haar eigen composities voor Sintiromarus, waarin zij laat zien en horen dat de zigeunermuziek de wereldtaal is die spreekt van ziel tot ziel. In haar composities hoor je haar eigen zigeunerritme en muzikale vrijheid, die de weg weet te vinden naar het hart. Het ensemble, dat al eerder met veel succes in het Koetshuis optrad, bestaat uit Blichta Hoopman-Mirando (viool), Stanislav Mitrovic (klarinet, saxofoon en zang), Andor Horvath (contrabas) en Bokkie Vink (cimbaal).

  Het concert begint om 20.15 uur. Het Koetshuis is open vanaf 19.30 uur.

  Kaartverkoop en reserveren: www.kasteelkeukenhof.nl
  cultureel@kasteelkeukenhof.nl of telefonisch 0252-465555

  Categorie  Haarlem Lisse Muziek Nieuws

  Download evenement naar uw agenda

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Voer hier je reactie in
  Voer hier je naam in