Koninklijke onderscheiding voor Bernt Schneiders

0

De commissaris van de Koning van Noord-Holland, Johan Remkes, heeft donderdag 19 oktober een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan oud burgemeester van Haarlem Bernt Schneiders. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Bernt Schneiders is onderscheiden voor zijn bijdragen aan het versterken van het openbaar bestuur en het verbeteren van het aanzien van het ambt van burgemeester, soms in politiek roerige tijden, en zijn maatschappelijke betrokkenheid in diverse functies.

Hij is burgemeester geweest van de gemeenten Landsmeer (1995), Heemskerk (2001-2006), Haarlem (2006-2016) en waarnemend burgemeester van Bloemendaal. Daarnaast was hij onder meer voorzitter van het Genootschap van Burgemeesters en voorzitter van de Vereniging van Noord-Hollandse gemeenten.

De uitreiking vond plaats bij SEIN (stichting Epilepsie Instellingen Nederland) in Heemstede, waar de heer Schneiders voorzitter van de Raad van Toezicht is.