Uitverkocht Starring #21: Dorian Gray groot succes

Aankondiging Starring #22 met Steef de Jong (winnaar Mary Dresselhuys Prijs 2017, o.a. Modern Art Revue) en Minke Kruyver

0

De Starring # voorstellingen in regie van Loek de Bakker met twaalf Haarlemse jongeren waren een groot succes. Starring #21: Dorian Gray speelde voor vier uitverkochte zalen, waaronder één schoolvoorstelling voor het Montessori College Aerdenhout.

Voor seizoen 2018/2019 regisseren Steef de Jong en Minke Kruyver Starring #22: een speciale jubileumeditie in verband met het 50-jarig bestaan van Toneelschuur Haarlem. Starring #22 neemt de opera Ariadne auf Naxos als vertrekpunt. De aanmeldingen starten vanaf september 2018.

Steef de Jong en Minke Kruyver maakten onderdeel uit van de allereerste jongerenvoorstelling van Toneelschuur Producties, Starring #0: Dukes (première 1 januari 2000). Uit deze Starring # productie zijn veel talenten voortgekomen.

Naast de acteurs Steef en Minke zijn dit o.a. de succesvolle foodblogger Hiske Versprille en muzikanten Wessel Strik, Gijs Laquelle en Maarten de Rooij. OVER STARRING # De voorstellingen van Starring # worden voor en door jongeren gemaakt, onder begeleiding van een professionele regisseur, de ervaren technici en productiemedewerkers van Toneelschuur Producties. Elke Starring # voorstelling is anders: de regisseur kan kiezen voor bewegingstheater of dans, maar ook een stuk van Shakespeare kan het uitgangspunt vormen.

Voor talentvolle, jonge regisseurs zoals Thibaud Delpeut, Daria Bukvić, Casper Vandeputte en Olivier Diepenhorst vormden hun versies van Starring # een eerste kennismaking met Toneelschuur Producties. Haarlemse jongeren, die veelal geen of weinig spelervaring hebben, kunnen aan den lijve ondervinden hoe een theatervoorstelling tot stand komt.

Inmiddels zijn de eerste spelers van Starring # afgestudeerd aan de toneelschool!