Gemeente Haarlem werkt vanaf 18 maart uitsluitend op afspraak

0

De maatregelen van de regering tegen verspreiding van het Coronavirus hebben ook gevolgen voor de dienstverlening van de gemeente Haarlem. Vanaf woensdag 18 maart 2020 kunnen Haarlemmers alleen met een afspraak in de Publiekshal terecht.

Om te voorkomen dat er veel mensen in de Publiekshal zijn, roept de gemeente Haarlemmers op om waar dat kan zaken digitaal of telefonisch te regelen. Voor de andere diensten kan een afspraak worden gemaakt. De aangepaste dienstverlening geldt in ieder geval tot 6 april 2020.

De gemeente werkt voorlopig uitsluitend op afspraak
Haarlemmers kunnen alleen nog in de Publiekshal terecht als zij een afspraak hebben gemaakt. Een afspraak maken kan via www.haarlem.nl en als het niet anders kan telefonisch 14023. Bezoekers worden bij binnenkomst door de beveiliging gecontroleerd of ze een afspraak hebben. Zonder afspraak krijgen bezoekers geen toegang.

Langere wachttijden
Vanwege de oproep van de regering om met zo weinig mogelijk mensen in één ruimte te zijn, is er bij de gemeente een beperkte bezetting. Dit betekent langere wachttijden voor afspraken, telefonisch contact en voor de afhandeling van e-mails.

Contact via Whatsapp wordt afgeraden
Omdat er minder medewerkers zijn, is contact met de gemeente via Whatsapp nu niet handig. Haarlemmers kunnen de gemeente het best bereiken via de website, een afspraak, e-mail of per telefoon.

Meldingen
Een melding over de openbare ruimte kan de komende periode nog uitsluitend online of via de Buitenbeter app.

Advertentie