Hoe overleef je in het bos? Een hut bouwen, voedsel zoeken, de weg vinden met behulp van de zon en je horloge. De boswachter van Landschap Noord-Holland leert je er alles over op zondagmiddag 11 september. In het bos van Buitenplaats Leyduin bij Heemstede kun je je helemaal uitleven.

Leer om te overleven in het bos
Altijd al willen leren hoe je in de natuur kunt overleven? Heb jij altijd al eens een echte hut in het bos willen bouwen? Vandaag leert de boswachter je hoe je dit het best aanpakt. Hoe blijf je droog? Hoe vind je eten en drinken? Hoe vind je de weg in zo’n groot bos? Na deze dag ben jij helemaal klaar voor het avontuur! Wat doe je met een horloge, een lisdodde en een berkentak?

De boswachter leert je hoe je een hut kunt bouwen met de materialen die in het bos aanwezig zijn. Verder vertelt hij hoe je je analoge horloge kunt gebruiken om te navigeren, dat een lisdodde best lekker is en hoe je uit een berkentak drinken kunt halen. Ben je klaar voor deze avontuurlijke middag? Neem dan een analoog horloge, kompas en loepje mee. Trek kleren aan die tegen een stootje kunnen. Draag beschermende kleding tegen de beestjes en stekels.

Vaders en moeders mogen (gratis) meebouwen, maar kunnen ook even langsgaan in het voormalige Juffershuis, nu Gasterij Leyduin.

Info
Reserveren is verplicht. Het is helaas niet mogelijk om ter plekke aan te sluiten
Wanneer: zondag 11 september 2022 van 13:30 tot 15:30 uur
Vertrekpunt: Juffershuis / Gasterij Leyduin – Tweede Leyweg 7 – 2114 BG Vogelenzang
10 minuten lopen van de parkeerplaats van Buitenplaats Leyduin
Zin om mee te gaan? Aanmelden op www.gaatumee.nl

 

 

 

 

- Advertentie -

Geef een reactie