Runner’s World Zandvoort Circuit Run zet in op vernieuwd parcours

0

Halve marathon en 5 km aangepast

Het parcours van de Runner’s World Zandvoort Circuit Run is voor de komende editie op zondag 25 maart deels vernieuwd. Bij twee onderdelen van het veelzijdige loopprogramma is een wijziging in de route aangebracht. Het gaat om de halve marathon en de 5 km. Organisator Le Champion hoopt de deelnemers met de vernieuwingen een nog aantrekkelijker parcours te bieden. Het parcours van de populaire 12 km, het hoofdonderdeel van het evenement, blijft ongewijzigd. Inschrijven voor alle afstanden is nog mogelijk t/m 12 maart op www.zandvoortcircuitrun.nl.

Nog steeds vindt de start van alle onderdelen plaats vanuit de indrukwekkende Pitstraat op het Circuit Park Zandvoort. Voor de halve marathon (21,1 km) geldt dat er vervolgens een korter rondje op het circuit wordt gelopen, in vergelijking tot vorig jaar. Daar tegenover staan nu meer kilometers over het strand en door het prachtige duingebied achter Zandvoort. En dat is precies waar de badplaats juist ook zo bekend om staat. In combinatie met de eerste kilometers over het circuit en het slotstuk door het gezellige centrum van Zandvoort, staat deze halve marathon garant voor meer dan genoeg uitdaging en afwisseling.

Voor zowel de beginnende hardloper als de liefhebber van de middellange afstand staat er bij de Runner’s World Zandvoort Circuit Run ook een 5 km op het programma. Voor deze kortere afstand is er eveneens een wijziging in het parcours aangebracht. Na het startschot en de eerste scherpe bochten wordt er dit jaar een kleine uitstap gemaakt buiten het circuit. Vanaf hier hebben de deelnemers een schitterend uitzicht over het duingebied en de Noordzee. Bij bocht 9 gaat het parcours weer terug het racecircuit op, om tenslotte voor de eretribune te finishen. Dit is ook waar de deelnemers aan de 12 km en halve marathon worden afgevlagd.

Overige looponderdelen
Met drie afstanden voor volwassenen kan iedere loper van elk niveau meedoen, maar ook kinderen zijn meer dan welkom. Voor hen is er de Kids Circuit Run 0,9 of 2,5 km. Nieuw dit jaar op het programma zijn de Circuit Run Specials: een 900 meter en 4 km voor sporters met een beperking. Wheelers en kinderen met een racerunner kunnen meedoen aan deze specials. Naar verwachting staan er op zondag 25 maart in totaal 14.000 deelnemers aan de start.

Inschrijven voor alle onderdelen is t/m 12 maart mogelijk op www.zandvoortcircuitrun.nl.

- Advertentie -
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in: (Geleverd door FeedBurner)