Houd Haarlem voor iedereen bewoonbaar

0

PvdA-Haarlem wethouder en lijsttrekker Roduner roept met collega-wethouders het kabinet op snel over de brug te komen

Wethouder en lijsttrekker Floor Roduner roept vandaag in het Algemeen Dagblad met negen collega-wethouders het kabinet op snel werk te maken van de bouw van meer woningen. “Hoe verschillend onze steden ook zijn, er zijn te weinig betaalbare woningen. Er dat merkt iedere Nederlander.

Roduner stelt met zijn collega’s dat de centra van de steden steeds meer het domein worden van een kleine groep rijke Nederlanders en beleggers. “Iedereen heeft wel een nichtje, vriend, zoon die al jaren op de wachtlijst staat voor een sociale huurwoning, of wiens bod wederom is afgeslagen omdat er nauwelijks betaalbare woningen te koop zijn en er boven de vraagprijs geboden moet worden,” aldus Roduner. “Dat is natuurlijk onacceptabel. Iedereen in Nederland moet er zeker van kunnen zijn betaalbaar en fijn te wonen.

Volgens de PvdA-wethouders moet het kabinet de komende jaren minimaal één miljard euro aan woningbouw, betaalbare huren en verduurzaming spenderen. “De voorstellen zijn helder: bouw sociale huurwoningen, ook in de binnensteden. Maar bouw ook snel meer betaalbare en duurzame koop- en huurwoningen voor de middeninkomens. Schrap de geplande bezuiniging op de huurtoeslag. En maak het verduurzamen van je huis toegankelijk – ook voor de (sociale) huurder.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)