Vier genomineerde vertalers te gast bij Athenaeum Boekhandel

Woensdag 8 mei – Vertalersgeluktournee in Haarlem

0

De literair vertaler is misschien wel de meest nauwkeurige lezer van een roman; elke zin en ieder woord is meerdere malen door zijn of haar handen gegaan. Op woensdag 8 mei om 20.00 uur ontvangen Athenaeum Boekhandel Haarlem en Boekhandel Blokker gezamenlijk een viertal vertalers.

In het kader van de jaarlijkse ‘Vertalersgeluk tournee’ komen zij vertellen over hun vak en in het bijzonder over het boek dat voor de Europese Literatuurprijs 2019 is genomineerd. Het programma vindt plaats bij Athenaeum aan de Gedempte Oude Gracht en is gratis toegankelijk voor wie reserveert via haarlem@athenaeum.nl.

Op 8 mei zijn te gast: Geri de Boer, vertaalster van het Noorse Het verhaal van een huwelijk van Geir Gulliksen; Wil Hansen vertaler van het Duitse Onder de Drachenwand van Arno Geiger; Karina van Santen en Martine Vosmaer, vertalers van het Engelse Winter van Ali Smith. Zij vertellen over de keuzes die ze maken tijdens het vertalen, de dilemma’s waar ze voor komen te staan en het contact met de oorspronkelijke auteur.

De jonge vertalers van Vertaalkriebels, de Vereniging van Nieuwe Vertalers, verzorgen tijdens de tournee interactieve entr’actes. De presentatie is in handen van Joni Zwart (Athenaeum).

Info
Woensdag 8 mei 2019 om 20.00 uur (inloop 19.30 uur)
Vertalersgeluk – met Geri de Boer, Wil Hansen, Karina van Santen en Martine Vosmaer
Athenaeum Boekhandel Haarlem, Gedempte Oude Gracht 70, 2011 GT Haarlem
Toegang gratis, graag reserveren via haarlem@athenaeum.nl.