AM verkoopt 156 gasloze appartementen en 6.500 m² winkelruimte in multifunctionele gebiedsontwikkeling Schalkstad Haarlem

0

AM heeft met Syntrus Achmea Real Estate & Finance een overeenkomst getekend over de verkoop van 156 appartementen en met Portico Investments over de afname van 6.500m² commerciële ruimte in de gebiedsontwikkeling Schalkstad in Haarlem. De multifunctionele gebiedsontwikkeling Schalkstad omvat daarnaast een bovengrondse parkeergarage met 600 parkeerplaatsen, een nieuwe toegangsbrug tot het gebied en de inrichting van de openbare ruimte, die in opdracht van de gemeente Haarlem worden gerealiseerd.

Gebiedsontwikkeling Schalkstad
Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM won in 2017 de tender Schalkstad. De nieuwbouwplannen voor de eerste fase van Schalkstad dragen bij aan een verbetering van de kwaliteit en leefbaarheid van de omgeving van het winkelcentrum. De strategische uitbreiding van het winkelaanbod en looproutes in het centrum en de komst van bioscoopketen Kinepolis versterken de aantrekkingskracht van het gebied.

De ontwikkeling komt op de plek van het huidige parkeerterrein van Winkelcentrum Schalkwijk. Het gebouw is ontworpen door Mollink Soeters PPHP. De bouw start naar verwachting na de zomervakantie dit jaar. De openbare ruimte is naar een ontwerp van Buro Lubbers.

Van de 156 appartementen zijn 120 appartementen bestemd voor de verhuur in de vrije sector en 36 appartementen worden verhuurd aan zorginstelling Philadelphia. De commerciële ruimte bestaat grotendeels uit twee grote supermarkten, die door Albert Heijn en Aldi worden afgenomen, en meerdere kleinere winkels. Daarnaast is er ruimte voor horeca en is er gelegenheid voor terrassen aan het nieuwe Marktplein en de waterkant.

Duurzame appartementen
De appartementen worden gasloos opgeleverd. Hiervoor wordt een Warmte- en Koude Opslag (WKO) toegepast, die de traditionele CV-installatie vervangt. WKO is een methode om energie in de vorm van warmte of koude op te slaan in de bodem en het gebouw daarmee te verwarmen of te koelen. De daken van de woningen worden voorzien van zonnepanelen.

Uitvoering
De bouw van de woningen, commerciële ruimten en de bovengrondse parkeergarage is in handen van BAM Wonen. De nieuwe Floridabrug en de inrichting van de openbare ruimte wordt gerealiseerd door BAM Infra.

Stad- en gebiedmaker volgens AM
In Schalkstad geeft AM uiting aan het thema Stad- en gebiedmaker. Een integrale aanpak, juist nu. Wonen, winkelen, werken, recreëren: alleen als we ze geïntegreerd benaderen kunnen onze steden zich verder ontwikkelen tot gezonde en prettige omgevingen. En de kansen liggen voor het grijpen. In een tijd waarin we voor opgaven staan als energietransitie, circulariteit, mobiliteit en sociale integratie, hebben we meer dan ooit de gelegenheid om na te denken over deze maatschappelijke opgaven. Zo kunnen we aan nieuwe stedelijkheid werken vanuit een integrale visie, waardoor het leven in de stad weer een plezier is en blijft voor iedereen. Dat is stad- en gebiedmaken volgens AM.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)