Alma Quartet – De dood en het meisje

0

Het Alma Quartet speelt op zondag 23 februari om 11.00 uur in het gemeentehuis van Bloemendaal. Dit spannende strijkkwartet speelt een programma met muziek van Haydn, Sjostakovitsj en Schubert.

Het Alma Quartet werd opgericht in 2014 en verwierf al snel bekendheid als een van de spannendste ensembles van Nederland. De internationale pers kwam superlatieven tekort toen het Alma Quartet in 2017 hun debuut-cd uitbracht met de complete kwartetten van de Tsjech Erwin Schulhoff.

Ook live doen ze hun reputatie eer aan. Het kwartet speelt op de grote Europese podia. Maar het strijkkwartet speelt ook in clubs en zalen waar klassieke muziek doorgaans niet de boventoon voert zoals Paradiso en het Bimhuis.

Het Alma Quartet, dat is samengesteld uit leden van het Koninklijk Concertgebouw Orkest, laat horen waarom het tot de absolute top van de kwartetten behoort. Voor het concert in Bloemendaal stelde het Alma Quartet een prachtig programma samen met werken van Joseph Haydn (Strijkkwartet op. 33 nr. 5), Dmitri Sjostakovitsj (Strijkkwartet nr. 3 op. 73) en Franz Schubert (Strijkkwartet Nr. 14 in d-klein „Der Tod und das Mädchen”).

Stichting Muzenforum organiseert ieder jaar van september t/m april acht zondagochtendconcerten die worden gegeven in het gemeentehuis van Bloemendaal in Overveen.

Info
Datum: Zondag 23 februari 2020
Aanvang: 11.00 uur (zaal open om 10.30 uur)
Adres: Bloemendaalseweg 158, 2051 GJ Bloemendaal
Entree: Toegangsprijs € 22,- ,CJP/Jongeren tot 26 jaar € 11,-
Kaarten: Online www.muzenforum.nl of bij boekhandel Papyrium in Bloemendaal en bij Primera in Overveen.

Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)