12 SEPTEMBER LEZING VOLKSKRANT-COLUMNIST MARTIN SOMMER
Vanaf september is in de Pletterij elke tweede zondag een lezing. Haarlemmer Martin Sommer houdt 12 september de eerste. Hij is columnist van de Volkskrant en geeft in zijn stukken blijk van een onafhankelijke visie op maatschappelijke en politieke kwesties. Sommer zal het op 12 september hebben over de rol van journalisten in ons bestel. Wat zijn zij eigenlijk? Feitenjagers, tegenmacht of bewakers van de moraal? Aanvang 16 uur, einde 18 uur.
Er volgen nog 3 lezingen dit seizoen: 10 oktober met Joop van Riessen, 14 november met Faridah Azimullah, 12 december met Jan van Eeden. De lezingen zijn in de Loods, de onlangs geopende tweede zaal van de Pletterij. Toegang 5 euro (maximaal 15 bezoekers), inclusief kopje koffie of thee. Kaartjes reserveren via de website van de Pletterij. Thuis kijken kan via livestream, facebook of youtube.

17 SEPTEMBER GESPREK MET MELISSA OOSTERBROEK (GROENLINKS)
In de interviewserie met leden van de Haarlemse gemeenteraad is vrijdag 17 september Melissa Oosterbroek (GroenLinks) aan de beurt. Ze praat van 16.00 tot 16.30 met Jan Hoekema over de corona-epidemie, de Haarlemse politieke actualiteit en de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022.
Er kunnen maximaal 15 bezoekers aanwezig zijn met een van tevoren aangeschaft gratis kaartje, te reserveren via de site of telefonisch via 023 – 542 3540. Het gesprek is ook te volgen via de livestream op de website, facebook of youtube.

19 SEPTEMBER PRESENTATIE TWEE DICHTBUNDELS
Zondag 19 september presenteert uitgeverij In de Knipscheer om 17.00 uur en 18.30 uur twee dichtbundels. Om 17.00 is de presentatie van Een engel aan de deur, de tweede dichtbundel van Aly Freije. Zij zal enkele gedichten voordragen en worden geïnterviewd door Peter de Rijk. Ook gaat zij in gesprek met fotograaf en beeldend kunstenaar Annemarie van Buuren over de interactie tussen beeld en taal. Tussen de programma-onderdelen door worden door Louis Stiller op locatie gefilmde fragmenten getoond. Na afloop signeert de auteur voor de aanwezigen haar nieuwe bundel.
Aansluitend om 18.30 is de presentatie van De laatste framboos, de tweede dichtbundel van Elly Stolwijk. Daarin schetst zij de beleving van een vrouw die, in de negende maand van de zwangerschap, moet constateren dat haar ongeboren kind overleden is.
Aan het programma werken o.a. mee redacteur Peter de Rijk en pianist Koen Spijker, die werken ten gehore brengt van Bach en Schönberg. Na afloop signeert de auteur voor de aanwezigen haar nieuwe bundel.
Toegang gratis. Kaartjes van te voren reserveren of telefonisch via 023 5423540. De livestream is gratis te volgen via de homepage van de website, facebook of youtube.

20 SEPTEMBER HEDENDAAGSE KAMERMUZIEK
Onder de naam 20x Nieuwe Noten presenteert initiator Fie Schouten in de Pletterij drie concerten met hedendaagse kamermuziek. Het eerste is maandag 20 september van 20 tot 22 uur. De andere zijn op 29 oktober en 29 november.
In elk concert zit minstens één werk dat in de afgelopen vier jaar is gecomponeerd en nog niet of nauwelijks is uitgevoerd. Maandag 20 september spelen twee musici: Goska Isphording (clavecimbel) en Katharina Gross (cello & spel).
Goska Isphording is een performer, gespecialiseerd in hedendaagse muziek op historische instrumenten. Ze is niet alleen actief als solist en kamermusicus, maar presenteert ook het hedendaagse klavecimbel aan publiek en componisten over de hele wereld.
Celliste Katharina Gross komt met een solowerk dat speciaal voor haar is geschreven door Jan van de Putte: “Vorsicht, Katharina!” Het werk begint met een uitgebreid performancegedeelte; de eerste cellonoot is pas na 20 minuten te horen. Servische en Ethiopische muziek vormen inspiratiebronnen.
Kaarten 10 euro, vrienden 9 euro, Haarlempas en onder de 25 jaar 7,50, livestream 5 euro.
Voor dit concert is het verplicht om, naast een op de website aangeschaft ticket, de vaccinatie-app of negatieve testuitslag te tonen bij binnenkomst.

24 SEPTEMBER GESPREK MET BAS VAN LEEUWEN (D66)
Jan Hoekema praat met het Haarlemse raadslid Bas van Leeuwen (D66) op vrijdag 24 september van 16 tot 16.30 uur over de corona-epidemie, de Haarlemse politieke actualiteit en de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022.
Er kunnen maximaal 15 bezoekers aanwezig zijn met een van tevoren aangeschaft gratis kaartje, te reserveren via de site of telefonisch via 023 – 542 3540. Het gesprek is ook te volgen via de livestream op de website, facebook of youtube.

30 SEPTEMBER OPTREDEN DENNIS WEIJERS (ACCORDEON & SYNTHESIZER)
Dennis Weijers speelt accordeon en modulaire synthesizers. Een combi die nog nooit is vertoond. Op 30 september treedt hij op in de Pletterij om 20 uur.
Zijn studio staat vol met klassieke synthesizers en accordeons. Maar ook analoge drummachines, oude taperecorders en zelfs meetapparatuur. In juli 2021 bracht Dennis zijn album “Accordion and Modular Synthesizer” uit, met muziek van Steve Reich en Philip Glass.
Steve Reich zelf schreef hem: “This is a very different take on my piece. And it works”.
Voor dit evenement geldt momenteel dat er maximaal 40 bezoekers binnen kunnen. Reservering of ticket via de website is vereist, evenals tonen van vaccinatie-app of negatieve testuitslag. Kaarten: 10 euro, vrienden 9 euro, 7,50 HaarlemPas of onder de 25 jaar.
Je kunt het concert thuis beluisteren en bekijken via de realtime-livestream. Minimale ticketprijs 5 euro.

 

 

 

- Advertentie -
Vorig artikelRijnland start uitbreiding en renovatie afvalwaterzuivering Zwanenburg
Volgend artikelChristiaan en Tanya uit Santpoort-Zuid zijn klaar voor zonnerace Marokko
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.