Deel bomen Houtplein gekapt

0

De werkzaamheden op het Houtplein en omgeving zijn in volle gang. Hiervoor moeten diverse bomen worden gekapt. Mogelijk kunnen vijf platanen op het Houtplein blijven staan. Dit is de uitkomst van een overleg met de Bomenridders, die een bezwaar hadden ingediend tegen de kap van twaalf platanen.

In 2020 is het definitieve ontwerp voor de herinrichting van het Houtplein e.o. vastgesteld. In dat ontwerp is ervan uitgegaan dat de huidige bomen gekapt moesten worden in verband met de nieuwe inrichting. In de Tempeliersstraat en op het Lorentzplein is dat al gebeurd. De lindes die op het Houtplein stonden, zijn verplant. Alleen de platanen op het Houtplein moesten nog gekapt worden en dat gaat nu, gedeeltelijk, gebeuren. Het betreft alleen de platanen tussen de Wagenweg en de Raamsingel.

In tegenstelling tot de oorspronkelijke plannen, worden niet alle twaalf platanen gekapt. In goed overleg met de Bomenridders wordt tijdens de uitvoering bekeken of vijf platanen bewaard kunnen blijven. Zeven platanen kunnen sowieso niet bewaard blijven. Deze bomen staan in het nieuwe ontwerp niet op de goede plek of leveren een verkeersonveilige situatie op. Als de vijf platanen kunnen blijven staan, worden er drie nieuwe bomen niet geplant, omdat de platanen die bewaard blijven op die plek staan.

De zeven platanen worden op donderdag 21 april 2022 gekapt.

 

 

 

- Advertentie -