De Grootste Band van Nederland 2022 [Update: video] [Foto’s]

0

Foto’s en video van het evenement “De Grootste Band van Nederland” van zondag 22-05-2022.

Op de ijsbaan in Haarlem-Noord werd zondag 22 mei voor de derde keer het muzikale evenement De Grootste Band van Nederland georganiseerd. Ruim 400 deelnemers gehuld in Oekraïense kleuren speelden en zongen onder andere Rockin’ In The Free World, Iedereen Is Van De Wereld, Satisfaction en The Final Countdown. Van professionele muzikanten tot amateurs en van jong tot oud. Iedereen met enig muzikaal gevoel en die een keer in een echte band wil spelen, kon meedoen met De Grootste Band van Nederland.

Het enorme ’orkest’ speelde onder leiding van Jaco van der Steen die hoog boven in de steiger van het podium met begeleidingsband stond.

Oekraïne
Tijdens De Grootste Band Van Nederland 2022 werd er ook een serieuze noot gespeeld. Zo werd er geld ingezameld door de stichting Haarlem4Ukraine voor een ziekenhuis in Oekraïne. Het ziekenhuis in Dnipro gebruikt nu een oude badkuip om medische apparatuur in te desinfecteren. Met deze actie werd geld ingezameld voor een apparaat dat medische apparatuur kan desinfecteren. Voor de aanvang kwam zanger-acteur Oleksiy Gorbunov het podium op. Hij zong en speelde op gitaar twee nummers ter ondersteuning van de actie.

Een reportage van Foto Ad Schaap.

- Advertentie -