De bijzondere nalatenschap op Buitenplaats Leyduin

0

Wandel zondag 5 mei (kort) met de gids van Landschap Noord-Holland over Buitenplaats Leyduin en luister in Huis Leyduin naar het verhaal over de nalatenschap van eigenaar Henrick Samuel van Lennep en de rollen die de verschillende bewoners hebben gespeeld.

Ooms erfenis…
Het zal je maar gebeuren: je oom laat je een heel landgoed na! Toen Henrick Samuel van Lennep (met de bolhoed op de foto) kinderloos overleed, liet hij heel Leyduin na aan zijn neven en nichten.

De kinderen van zijn eerder overleden broer Gerard Louis (met stok). Op het moment van zijn overlijden waren dat tien erfgenamen. Wat deden de neven en nichten met de erfenis?

Bij deze Leyduin-lezing/wandeling komen verhalen en beelden van de families Van Loon, Van Lennep en Dorhout Mees voorbij; families die Leyduin bezaten en ons veel tastbaars hebben nagelaten.

Reserveren is verplicht. Het is helaas niet mogelijk om ter plekke aan te sluiten.

Vanaf vertrekpunt Infocentrum De Kakelye maak je een korte wandeling over de buitenplaats; aansluitend wordt het verhaal over de geschiedenis met foto’s en ander historisch materiaal in Huis Leyduin voortgezet.

Wanneer: zondag 5 mei 2024 van 14:00 tot 15:30
Vertrekpunt: Parkeerplaats Buitenplaats Leyduin; Infocentrum De Kakelye; Woestduinweg 4; 2114 BG Vogelenzang

Nadere informatie en aanmelden op www.gaatumee.nl.

 

 

 

 

 

 



Ondersteun Haarlem updates met een kleine financiële bijdrage, maandelijks of éénmalig:


Geef een reactie