Haarlem investeert in de Haarlemmerhout

0

Het College van Burgemeester en Wethouders besloten om het groot onderhoud van de Haarlemmerhout voort te zetten. Dit najaar wordt gestart met de werkzaamheden aan het voorbos van landgoed Eindenhout (tussen Wagenweg en Fonteinlaan).

Met de hernieuwde onderhoudswerkzaamheden aan het oudste groene rijksmonument, geeft het college uitvoering aan de Beheervisie Haarlemmerhout 2009-2020. De adviescommissies Haarlemmerhout & Frederikspark zijn bij deze beheermaatregelen nauw betrokken.

De eerste werkzaamheden aan de Haarlemmerhout zijn al in 2014 gestart. Zo zijn afgelopen jaar alle schelpenpaden in de Grote Hout hersteld, zijn er aanpassingen gedaan in de beplanting om de balans van flora en fauna te behouden en waar mogelijk verder te ontwikkelen. En de Stichting Herstel Hildebrandmonument heeft in samenwerking met de gemeente het Hildebrandmonument hersteld.

Dit najaar start de aannemer met de herinrichting van het Voorbos van Eindenhout. Een aantal paden komt anders te lopen waarbij het voor de bezoekers nog aantrekkelijker wordt om de Hout te bezoeken. In 2016 krijgen de entrees naar de verschillende delen van de Hout een opknapbeurt. Daarmee wordt de omgeving rond Dreefzicht en de Hertenkamp aangepakt.

Het collegebesluit wordt besproken in de commissie Beheer en de gemeenteraad neemt uiteindelijk het besluit over het vrijgeven van het krediet.

- Advertentie -