Haarlemmer traint voor zwaarste loop ter wereld

0

Ter voorbereiding op Marathon des Sables, de zwaarste voetrace ter wereld hebben deelnemers Gijs Dekker uit Haarlem en Daniel Finkel afgelopen zondag getraind onder omstandigheden die vergelijkbaar zijn met die van de race begin april in de Saharawoestijn in Noord-Afrika.

Bij een temperatuur van liefst 38 graden Celsius en met een bepakking van 8 kilogram renden beide deelnemers een uur lang op een loopband tijdens een Bikram Yoga les bij Balanzs in Den Haag.

Met hun deelname wil het duo geld ophalen voor ‘Right to Play’, een organisatie die door middel van sport en spel de ontwikkeling en gezondheid van kinderen in achtergestelde gebieden bevordert.

Marathon des Sables editie 2015 vindt plaats van 5 tot 12 april. In 7 dagen worden 6 etappes afgelegd van in totaal 250 kilometer in de verzengende hitte van de Sahara woestijn. De training in Den Haag Is noodzakelijk om het lichaam te laten wennen aan sporten in extreme hitte met temperaturen die kunnen oplopen tot 45 graden. Door regelmatig te trainen past het lichaam zich geleidelijk aan en zal zodoende het verlies van essentieel mineralen beperken. Mineraal verlies is hetgeen dat onder andere vermoeidheid veroorzaakt.

Voor de overige ‘zomerse’ trainingsuren hebben Daniel en Gijs een provisorische hittekamer gemaakt in een kantoortje met loopband en bouw heater. Hiermee kan de temperatuur oplopen tot wel 40 graden dat overeenkomt met de te verwachten temperatuur in de Saharawoestijn.

- Advertentie -