Bevrijdingspop Haarlem maakt complete line-up bekend

0

Vandaag maakt de organisatie de line-up van Bevrijdingspop 2015 compleet met de volgende namen: John Coffey, Sue The Night, Blaudzun, Mr. Polska en Mister & Mississippi.

Eerder maakte Bevrijdingspop Haarlem bekend dat o.a. Racoon, Jett Rebel, Typhoon, Jacqueline Govaert en Catfish and the Bottlemen hun opwachting maken op het Houtpodium van de jubileum editie van Bevrijdingspop.

Houtpodium
Racoon // Jett Rebel // Typhoon // Jacqueline Govaert // Catfish and the Bottlemen // Sue The Night // Blaudzun // La Chiva Gantiva

Een combinatie van roots en indiepop kan verwacht worden van de Haarlemse singer-songwriter Sue The Night. Cumbialiefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de muziek van La Chiva Gantiva, deze Belgische band brengt een Latijns-Amerikaans molotovcocktail van rock, rap, soul en aanstekelijke funk. Ook de klanken van het eigen en donkere geluid van singer-songwriter Blaudzun klinken op 5 mei over de Haarlemmerhout. Bevrijdingspop Haarlem wordt geopend door de Rob Acda-winnaar KrakersIJland & The Locomotives.

Jupilerpodium powered by Sena
John Coffey // Field of Steel // Rilan & The Bombardiers // Mr. Polska // The Elementary Penquins // DeWolff // Too Many Zooz // Mister & Mississippi // Kuenta i Tambu // Dirtcaps

Het Jupilerpodium kan zich alvast klaarmaken voor een stomend optreden van de punkrockers John Coffey. De jonge Haarlemse rockgoden Field of Steel brengen alternatieve hardrock naar Bevrijdingspop. Een mix van van rock ’n soul met een vleugje hiphop en funk is te horen bij de tevens uit Haarlem afkomstige band Rilan & The Bombardiers. Meer hiphop op het Jupilerpodium komt van Mr. Polska. Rauwe, harde raps, catchy refreintjes en nog hardere drops waarbij het onmogelijk stilstaan is. The Elementary Penquins brengt hun indierock ten gehore. De Limburgse DeWolff is een psychedelische bluesrockband waarvan we een knallende liveshow mogen verwachten. De New Yorkse band Too Many Zooz maakt met slechts een trompet, trombone en een drumstel aanstekelijke ‘Brasshouse’. Om na al dit muzikale geweld weer op adem te komen, volgt er een optreden van de alom geprezen Indiefolkband Mister & Mississippi. De drang om een goed feestje te bouwen is voelbaar bij de Nederlandse band Kuenta i Tambu met hun Curaçaose roots. Deze band balanceert tussen elektronische samples en ritmes, verzorgd door conga’s en uitheemse instrumenten. De afsluiting van het Jupilerpodium wordt verzorgd door Dirtcaps met hun eigen energieke dj-set heeft het gouden trio al verschillende clubs in de wereld veroverd, nu is het de beurt aan Bevrijdingspop.

Plein van de Vrijheid i.s.m. Hogeschool Inholland Haarlem
Ook Willem Jansen, TTTO, Hollt, Traudes, Lukaz, Phaff & the Cowgirls, Lux & Marcusson, Walther, Walta, Schizoid Lloyd, Orgaanklap, The Pignose Willy’s, Yorick van Norden en Je Suis Energy Silent Disco vieren de bevrijding uiteraard op Bevrijdingspop – op het Plein van de Vrijheid.

Over Bevrijdingspop
Dit jaar bestaat stichting Bevrijdingspop Haarlem 35 jaar, hiermee is het Haarlemse festival het oudste bevrijdingsfestival van Nederland. De eerste editie van Bevrijdingspop werd in 1980 gehouden op initiatief van Ilco van der Linde. Het festival biedt nationale en internationale artiesten een podium en geeft ruim 130.000 toeschouwers elk jaar weer een mix van hedendaagse popmuziek, alternatieve muziek, straattheater en kinderentertainment. Sinds 2008 organiseert Bevrijdingspop ook een klassiek herdenkingsconcert op 4 mei.

Bekijk voor meer informatie de vernieuwde website: www.bevrijdingspop.nl.